Téli bőrápolás, hogy ne fagyjon rá a mosoly

Valentin 2020. január 18. 09:30 2020. jan. 18. 09:30

A csípős hidegben nem hagyhatjuk ápolás nélkül a bőrünket, hiszen pillanatok alatt kipirosodhat, repedezetté, akár sebessé is válhat. Hogy miként ápoljuk télen arcunkat és testünket, arra mutatunk néhány nagyon jó módszert, amelyeket akár otthon is elvégezhetünk.

A bőrradírozás a bőrápolás első lépése, és bár nagyon szépen eltávolítja az elhalt bőrsejteket, nem szabad vele túlzásba esni. Elegendő hetente egyszer bevetni ezt az ápoló módszert, mert így elérhetővé válik, hogy gyorsabban és könnyebben felszívódjanak a bőrápolás során alkalmazott tápláló krémek, hatóanyagok.

 Nagyon fontos a hidratáció, így ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról. De éppen ilyen fontos, hogy a bőrünket kívülről is ápoljuk, hidratáljuk. Télen a gazdagabb, zsírosabb krémek kerülnek előtérbe, hiszen ezeket szinte magába szippantja a bőrünk, annyira kiszáradt. A testvajak értékes növényi olaj-tartalmuk miatt, még kellemesebbek, hiszen nem csak a regenerálódást segítik, de hatásukra a bőr bársonyossá válik. 

A stresszes, feszült időszakokban tudatosan kell magunkra több figyelmet fókuszálni, és egyéni, apró, „saját időkkel” megteremteni annak lehetőségét, hogy kipihenhessük magunkat és feltöltődjünk egy újabb, hosszabb időszakra. Érdemes kitűzni egy-egy estét, amit arra szentelhetünk, hogy fürdőszobánkat egy hangulatos spa-vá varázsoljuk, ahol minden a mi kényelmünket, kényeztetésünket szolgálja. Néhány gyertya, hangulatos zene, és máris egy idilli környezet született, ahol végre ellazulhatunk, megpihenhetünk. 

Érdemes a téli hónapban többször szaunáznunk, mert bár nagyon forró és izzasztó élmény, mégis, rengeteg pozitív hatása van. Ha nem bírjuk a nagyon magas hőmérsékletet, akkor a 45-60°C-os szaunaszobákat válasszuk. A lényeg, hogy 10-12 percig maradjunk bent: ennyi idő szükséges a méregtelenítési folyamatok beindulásához. Ennek hatására a verejtékmirigyek kivezetik a méreganyagokat a szervezetünkből, a vérkeringés intenzívvé válik, az érfalak megerősödnek, az immunrendszer erősödik.

Hideg időkben ajkaink is védelemre szorulnak. Legmegfelelőbb a növényi olajokat tartalmazó termékek tartós használata.