Akit lopáson tetten értek, felakasztották

Tóth Bertalan 2017. június 12. 12:31 2017. jún. 12. 12:31

Kövér László és Semjén Zsolt múlt héten kezdeményezte, hogy 2017. legyen Szent László emlékéve. Lehet, hogy Kövérnek és Semjénnek már elege van a Viktor nevű kiskirály ámokfutásából, és az őt körülvevő tolvajokból? Nem tudjuk, de kétségtelen, hogy László király tetteinek, uralkodásának és hagyatékának ma is üzenetértéke van.

A ránk maradt források szerint László erőskezű, hatalmas termetű férfi volt, aki "a többi ember közül vállal kimagaslott". Nagy testi erejét még ötvenéves kora körül is megőrizte. Olyan vezető volt, aki évszázadokra előre tudott cselekedni.

László volt az, aki 940 éve talán először kimondta: "Tegyünk igazságot! A tolvajt meg kell büntetni!" László törvényeinek több mint fele a tulajdon védelmével foglalkozott. Minden lopásért kemény megtorlás járt. Akit lopáson tetten értek, felakasztották, liba- vagy tyúklopásért kitolták a tolvaj szemét. Gyakori büntetés volt a kéz- vagy orrlevágás, a nyelv kitépése.

Ahogyan akkor megvolt a társadalmi igény a tulajdon védelme és a lopások megszüntetése iránt, úgy most is megvan. Ahogyan 1077-ben kézlevágást ígértek a lopásért, úgy 2010-ben a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán is - képletesen - ugyanezt ígérte a tolvajoknak. A baj csak az, hogy a Viktor nevű egykori Soros-ösztöndíjas ma kiskirályként nem az emberek közös tulajdonát védi, hanem ő maga lett a tolvajok fejedelme. Pokorni helyét átvette Németh Szilárd, a fideszes oligarchák pedig hét éve zavartalanul rabolják le Magyarországot.

László törvényeinek egyik legismertebb rendelkezése, hogy aki egy tyúk értékénél többet lop, azt akasszák fel. Ha ez még mindig hatályos lenne, vajon hol lenne ma a felcsúti Mészáros "nemstróman" Lőrinc? Hol lennének ma a rogánok, habonyok, garancsik, matolcsyk, tomborok, vajnák? Hol lennének azok, akik az adóforintjaink, illetve az uniós százmilliárdok ellopásából gazdagodnak? És nyugodtan mehetne panaszra Tiborcz... László törvénye rá is vonatkozna.

László már 940 évvel ezelőtt pontosan érezte és tudta azt is, hogy szövetségeseket nyugaton kell keresnie, nem pedig keleten. László megszilárdította Magyarországot, és az ármánykodó keleti fejedelmektől védte népét. Nem kufárkodott letelepedési kötvényekkel, nem adta el pénzért a magyar érdekeket. Ezzel szemben a Viktor nevű egykori Soros-ösztöndíjas ma már orosz mintára korlátozza a magyar civil szervezetek tevékenységét, magyar emberek adatait továbbította az orosz titkosszolgálatokkal együttműködő Yandex nevű cég részére, és egy soha meg nem térülő orosz atomerőműben égeti el a magyar emberek pénzét.

László lovagkirály volt, a fennmaradt források szerint erényekben gazdag uralkodó. A lovagi erények pedig megkövetelték az elesettek segítését, a nők védelmezését is. Ezzel szemben ma azt látjuk, hogy a Viktor nevű egykori Soros-ösztöndíjas nem hajlandó érdemben fellépni a nők elleni erőszak ügyében, a szegényeket, elesetteket, pedig kitaszítja, magára hagyja. Vakkomondor és közmunka: legfeljebb ezt kapják nők és szegények ma Magyarországon.

Jövőre ennek vége lesz. Jövőre egy László nevű ember fogja váltani a Viktor nevű egykori Soros-ösztöndíjast a kormányrúdnál.

Lászlóval pedig jön majd az igazságtétel és Magyarország újjáépítése. Mert a Fidesz leváltható, Magyarország megjavítható!