"Lebontjuk Orbán maffiaállamát"

Tóth Bertalan 2018. január 11. 11:29 2018. jan. 11. 11:29

Új év kezdődött, a politikában pedig remélhetőleg új időszámítás kezdődik 2018-ban. A köztársasági elnök 2018. április 8-ra tűzte ki a választások időpontját.

A tét nagy: vagy közösen lebontjuk Orbán maffiaállamát, és véget vetünk a maffiakormányzásnak, vagy itt kő kövön nem marad. Magyarország évtizedekre a vesztesek közé kerül, és lemondhatunk a maradék szabadságjogainkról is!

A tét nagy, de még van választási lehetőségünk. Közös erővel, közös elszántsággal, közös programmal, közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel áprilisban elzavarhatjuk Orbánt és csapatát!

A magyar embereknek biztos megélhetésre, igazságos Magyarországra van szükségük: a gyermekeknek, a felnőtteknek és az időseknek egyaránt. Mi, szocialisták és baloldali politikusok ennek a megteremtésén fogunk dolgozni. El kell érnünk, hogy

- a Magyarországon a dolgozók a munkájukból meg tudjanak élni,
- a vállalkozók sikeresek legyenek,
- a nőknek ugyanakkora fizetés járjon, mint a férfiaknak,
- az idősek tisztességes nyugdíjat kapjanak,
- senki ne fagyjon meg a saját lakásában,
- a fiataloknak ne kelljen elhagyni a hazájukat, ha boldogulni szeretnének,
- és senki ne legyen rühös magyar kórházakban.

Az április 8-i választás előtt mindenki gondolja végig Magyarország elmúlt 8 évét. Ha ez megtörtént, képzeljék el, hogy milyen Magyarországot akarnak maguknak, a gyermekeiknek, unokáiknak, szüleiknek.

- Aki szerint helyes, hogy a szegény család tehetséges gyermeke nem juthat el egyetemre, főiskolára, az ne szavazzon ránk!

- Aki szerint helyes, hogy csak a gazdagok kaphatnak színvonalas egészségügyi ellátást, az ne szavazzon ránk!

- Aki szerint helyes, hogy Matolcsy a nemzeti bankot saját malacperselynek használja, hogy Orbán újra orosz függőségbe taszítja Magyarországot, és felszámolja a hazai civil társadalmat, az ne szavazzon ránk.

Ezeket az igazságtalanságokat mi nem tudjuk támogatni. Ezen a magatartásunkon pedig nem tudunk változtatni! Mi egy igazságos Magyarországban hiszünk, amely a szabadságra, egyenlőségre és szolidaritásra épül!

- Ha független bíróságokat, szabadon működő civil társadalmat, valódi jogállamot akarnak, szavazzanak ránk!

- Ha tisztességes munkáért tisztességes bért, biztonságos megélhetést és erős munkavállalói jogokat akarnak, szavazzanak ránk!

- Ha korszerű egészségügy ellátást, versenyképes tudást nyújtó iskolarendszert, több nyugdíjat szeretnének az időseknek, szavazzanak ránk!

Közös erővel, a változást akarók szövetségével el tudjuk zavarni a Fideszt, le tudjuk váltani Orbánt. Tegyük együtt újra Közép-Európa éllovasává Magyarországot és állítsuk helyre Magyarország nemzetközi tekintélyét!
Nekünk ez a célunk, ezért fogunk küzdeni.

Közös jövőnkért, egy igazságos Magyarországért!