Mutassunk példát, amíg van választási lehetőségünk!

Tóth Bertalan 2018. január 17. 06:11 2018. jan. 17. 06:11

Sok évvel ezelőtt egyszer, Pécsre látogató fiatalok nyilatkoztak - az akkor még létező - Népszabadság hasábjain. Ők azt mondták: "Pécs olyan szabad! Az egész városból árad a szabadság és a szerelem."

Ez persze nem tegnap volt. Azóta ugyanis a Habony-kommandó a Népszabadságot megszüntette, a város fideszes vezetése pedig Pécs függetlenségét és vagyonát zálogba adta.

Ma már ott tartunk, hogy Pécs páváskodó fideszes urai a pécsiek önkormányzáshoz való jogait, a pécsiek vagyonát ajánlották fel a kormánynak. Csak azért, mert a hozzá nem értő városvezetéssel összehozott adósságot mással fizettessék ki.

Ma már ott tartunk, hogy

- a város számláját Budapesten kell vezetni, a helyi adók pedig Budapestre mennek,

- a budapesti Fidesz központból beleszólhatnak, hogy mennyivel növeljék a pécsiek helyi adóit, és beleszólhatnak, hogy hány embert bocsássanak el a pécsi önkormányzati szervektől, cégektől.

Engem, aki megéltem a szabadságot Pécsett, ez mélységesen felháborít, mert azt látom és érzem, hogy Pécs már nem szabad.

Ha viszont Pécsett a Fidesz gyámság alá helyezte a polgármestert, és elvette a város anyagi függetlenségét, akkor miért gondoljuk, hogy nem ez várható országosan is... Persze, csak ha maradnak! És ha hagyjuk...

Ne legyenek kétségeink! Pécset most is ugyanúgy kísérletezésre használja a Fidesz, ahogyan korábban a Kubatov-lista bevezetésénél, vagy a Pécsi Vízmű elfoglalásánál tette. Ha a kísérlet beválik, jöhet országosan is.

A Fideszt ugyanis nem érdekli sem Pécs, sem a pécsiek, sem a pécsieknek tett ígéretek. Nem érdekli őket a megígért autópálya, nem érdekli őket a déli ipari park fejlesztése. Ugyanúgy nem érdekli őket, hogy elmennek a fiatalok Pécsről, ahogyan nem érdekli őket, hogy elmennek a fiatalok az országból.

A Fideszt a saját hatalmának a megtartása érdekli, ennek rendel alá mindent. Ezért foglalta el az ügyészséget, az Állami Számvevőszéket, és a médiát. Ezért támadja a civileket, ezért szít gyűlöletet és ezért kelt félelmet. Ezért akarja elfoglalni a bíróságokat, és ezért akarja megszüntetni az önkormányzatok szabadságát 2018 után.

Látni kell, hogy Pécs az ország kicsiben. Tiborcz lámpák égnek az utcákon, Fidesz által elfoglalt média működik közpénzből, saját képével díszíti ki a karácsonyfát a fideszes államtitkár. De Pécs ennél jobbat érdemel, ahogyan Magyarország is.

Én szeretném, ha Pécs újra Magyarország legszabadabb, legszerethetőbb városává válna.

Ennek érdekében hoztam egy személyes döntést. Arra teszek javaslatot pártom választási bizottságában, hogy támogassuk Mellár Tamás független jelölt indulását Baranya 1. számú választókerületében. Arra kérek minden demokratikus ellenzéki pártot, támogassuk közösen a legesélyesebb jelöltet. Mutassunk példát, amíg van választási lehetőségünk!

Közös erővel, közös elszántsággal, közös programmal, közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel április 8-án elzavarhatjuk a kormányt és a kiskirályokat Pécsről (is).