A hatalom által szervezett puccskísérlet

Vásárhelyi Mária 2017. május 27. 13:49 2017. máj. 27. 13:49

Ennek a fele sem tréfa! Hetek óta sulykolják, hogy ősszel a "tuggyukik" által szervezett erőszakos provokációkra fog sor kerülni a kormány megbuktatása érdekében. És azt hajtogatják, hogy a provokátorok már edzőtáborokban vannak, Soros ügynökei ott képezik ki őket a puccsra.

Aki azt gondolja, hogy ez üres ijesztgetés, az nem számol azzal, hogy a magyar kormány példaképei Putyin, Alijev, Erdogan, Gruevszki és Duterte. Ezek azok a vezetők, akiknek országában, valahányszor inogni látszik a diktátorok hatalma, azonnal sor kerül valamilyen titokzatos merényletre, puccskísérletre, amelyet követően le lehet számolni a politikai ellenfelekkel.

Az általuk vezetett országokban valahányszor inogni látszik a hatalmuk azonnal történik valami szörnyű bűncselekmény, amelyre a hatalom erőszakkal, az ellenzékkel történő leszámolással válaszol. Ahogyan ez puha és kemény diktatúrákban lenni szokott.

Emlékszünk még a törökországi "puccskísérletre", amelyet követően ellenzéki politikusok és értelmiségiek ezreit tartóztatták le és zárták börtönbe, és most százával ítélik el őket, vagy az Oroszországban halálos áldozatok sorát követelő terrorista merényletekre, amelyek történetesen rendre akkor következtek be, amikor a Putyin ellenes erők valamiféle erőt és szervezettséget kezdtek mutatni.

Jó lenne, ha az ellenzék komolyan venné ezeket a kijelentéseket és nem akkor kezdene fejvesztetten kapkodni, amikor esetleg már túl leszünk a hatalom által szervezett puccskísérleten.

Mind a mai napig nem tudjuk és már soha nem is fogjuk megtudni, hogy a 98-as választások előtt kik robbantgattak a Fidesz székháznál és jobboldali (Szájer, Torgyán) politikusok házánál.

Bár az Aranykéz utcai robbantót már elítélték, hogy ki és miért adott megbízást erre a merényletre azt mind a mai napig titok fedi.

És azt sem tudjuk, hogy kik voltak 2006-ban azok a fideszes politikusok, akik telefonon adtak utasításokat a "békés" kődobálóknak, gyújtogatóknak, tankelkötőknek. Mint ahogy szó sem esik már a menekültellenes népszavazás előtt naponta többször ismétlődő bombariadókról és a körúti robbantásról sem. Ne gondoljuk tehát, hogy csak ijesztgetnek ezekkel a "várható, tudatos provokációkkal".

Lesznek ilyenek, és ezek okot fognak szolgáltatni az ellenzék elleni erőszakos fellépésre, a háborús hangulat kialakítására és az emberek megfélemlítésére.