300 milliós sztár énekelt Andrea és Lőrinc lakodalmán

Föld S. Péter 2021. szeptember 27. 18:05 2021. szept. 27. 18:05

Mese jön, habbal. Felnőttfilm, ha úgy tetszik, 18 pluszos tartalom. Élő ikon, Rod Stewart brit énekes volt a sztárvendég Andrea és Lőrinc lakodalmán. Ezt persze nem lehet biztosan tudni, mert akkora volt a titkolódzás, hogy senkit sem engedtek a helyszín közelébe, de a milliárdosok partijain egymillió dollárért haknizó 76 éves brit sztár jelenlétére több jelből lehet következtetni. Egyrészt abból, hogy Magyarországon van, másfelől viszont a lakodalom alcsútdobozi helyszínén felcsendültek a dalai. Akinek meg még ennél is több bizonyosság kell, annak legyen elég annyi, hogy egy szemtanú állítása szerint odabent a meghívottak egyike így kiáltott fel: Atyaúristen, ez Rod Stewart!

És tényleg ő volt. De az szinte majdnem biztos, hogy valószínűleg. Ebben az esetben a brit énekes az első, aki elmondhatta magáról, hogy egy milliárdos gázszerelő buliján dalolhatott. A Da Ya Think I'm Sexy? című nótát is előadhatta, merthogy ez az egyik legismertebb slágere.

Bennünket persze nem ez izgat a legjobban az alcsútdobozi arborétumban – ott volt az esküvő és a lagzi – történtekkel kapcsolatban, hanem az, hogy mindez a kivagyiság mi pénzünkből költődött. A hosszú, magyar ember számára többnyire ismeretlen falatokból álló menüsor, a meghívottak sokasága – állítólag 300 embert láttak vendégül – és a sok lesötétített autó. Merthogy minden vendég lesötétített üvegű autóval érkezett a lakodalomba, hogy az odakint leselkedő pórnép – köztük megannyi újságíró – ne láthassa, kik tették tiszteletüket a partin. Két név mégis kiszivárgott a meghívottak közül, Rákay Filip, aki diszkósból küzdötte le magát fideszes potentáttá, valamint Dzsudzsák Balázs Fidesz-közeli futballista, Szijjártó Péter külügyminiszter cimbije. Amikor nem Rod Stewart énekelt, akkor Radics Gigi énekelt és a TV2 egyik arca, Gönczi Gábor zenekara húzta a talpalávalót. Hogy ők mennyi pénzt kaptak, nem lehet tudni, nem kizárt, hogy a fellépéssel járó megtiszteltetés (plusz ingyen kaja) volt a honoráriumuk.

A legizgalmasabb, mint írtuk, az volt, hogy minden vendég lesötétített üvegű autóval érkezett. Ez több mindent jelenthetett. Egyfelől azt, ami kézenfekvő: hogy nagy volt a titokzatosság. Talán szégyellte Lőrinc és Andrea a vendégek egy részét, vagy azt szerették volna elkerülni, hogy a vendégeiknek kelljen szégyenkezniük miattuk. Nem kizárt, hogy a meghívottakat aszerint válogatták, van-e lesötétített üvegű járművük. Esetleg megkérték őket, hogy alakítsák át autóikat, ne lehessen látni, hogy ki ül bennük. Akinek nem volt ilyen járgánya, annak Lőrinc valamelyik cége bizonyára segített, és méltányos áron, vagy ingyen, barátságból, átalakította a járművét. Magyarország leggazdagabb emberének, aki immár dollárban is milliárdosnak mondhatja magát, nem tétel az ilyen.

Különben is, bejön az ára. Például úgy, hogy Lőrinc egyik cége kilométerenként 60 milliárdért újíthatja fel és bővítheti a Déli Körvasút hat kilométeres szakaszát. Igen, nem elírás, jól olvasták: egy kilométernyi vágány 60 milliárd forint. Szakértők szerint sokszorosan túl lett árazva a projekt, de a kormány megvédte Lőrincet, mondván: azért kerül ilyen sokba, mert lakott területen halad át majd a megnövekedett teherforgalom.

Cinizmus a köbön. A környéken lakó mintegy 15 ezer ember ugyanis épp ez ellen tiltakozik már több mint egy éve. Hogy lakott területre, az ingatlanjaikhoz közel, azokban és életminőségükben kárt okozva akarják ráengedni a teherforgalmat.

Látszólag elkanyarodtunk a bazi nagy magyar lagzitól, pedig, valójában végig erről beszélünk. Hogy miből van Lőrincnek 300 millió forintja Rod Stewartra – már amennyiben tényleg ő bazsevált a lakodalmon. És a biztonsági személyzet sem két fillér, a felkínált kajákról és italokról nem is szólva.

Tényleg nem irigyeljük, hogy Andrea és Lőrinc a lakodalom másnapján állítólag Dubaiba utaztak nászútra. Nem lesötétített üvegű autóban, hanem a Lőrinc által előszeretettel használt különrepülővel. Idáig tartott a mese, hőseink boldogan élnek, amíg meg nem halunk.