A könyvdobáló Magyar és a bántalmazott Varga (Kipcsák-Hajdú népmese)

Föld S. Péter 2024. április 1. 15:00 2024. ápr. 1. 15:00

Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz sem volt, hogy a Magyar Péter nagyon csúnyán viselkedett a feleségével, Varga Judittal. Hangosan beszélt vele, mintha a halk szót nem értené a miniszteri tisztet betöltő fehérnép, még a nadrágját is hozzávágta, de előzőleg övcsatot szerelt rá, hogy a miniszter asszony érezze a törődést.

Varga Judit erre reagálva, bosszúból, mert hát mi másért, politikai hisztinek nevezte és nem írta alá a bántalmazott nők segítéséről szóló isztambuli egyezményt, és úgy döntött, inkább marad egy bántalmazó kapcsolatban, mert ő igazságügyi miniszter és mindezt majd el fogja mondani Hajdú Péternek, aki köztudottan kiváló kérdező és egyetértően nézni is nagyon tud, ráadásul volt valamilyen csalási ügye, amiért felfüggesztett börtönre ítélték, vagyis járatos volt a bűnügyekben, ezért ideális alanynak látszott arra, hogy Varga Juditot meghallgassa és műsort csináljon a miniszteri pár életének egy zavaros időszakáról.

A Magyar Péter azonban még akkor sem állt le a csúnya viselkedéssel, amikor Brüsszelből hazatérve, a balatonhenyei nyaralójukra CSOK-ot vettek fel, tízmillió forint értékben. Ezért aztán a Varga Judit kénytelen volt ellenjegyezni K. Endre kegyelmi ügyét, amibe később Novák Katalin államfő, majd ő maga is belebukott.

A Magyar Péter mindezek ellenére pedig továbbra is dobálta a közelebbről meg nem nevezett könyveket a Varga Judit fejéhez, kész szerencse, hogy nem a Lenin-összes akadt a keze ügyébe, megnézhette volna akkor magát a Varga Judit, teli lett volna a feje dudorokkal és kék meg zöld foltokkal. Ennek azonban nyomát sem lehetett látni rajta, pedig gyakran mutatták őt a tévében, volt, hogy dekázott a futball labdával, máskor meg hegedült és az is előfordult, hogy neszpresszózni hívta a Dzsordzs Klúnit. What else, kérdezte a Varga Judit a Klúnitól, aki még erre sem volt hajlandó neszpresszózni a férje által folyamatosan bántalmazott és rettegésben tartott miniszter asszonnyal. Lehet, attól félt a Klúni, hogy hiába világhírű színész, a Magyar Pétert ez nem érdekli és ha neszpresszózik a nejével, könyveket, valamint nadrágot vág a fejéhez, nadrágcsattal súlyosbítva. 

Így történhetett, hogy ennyi lelki abúzus és fizikai terror után a Varga Juditnak nem maradt más választása, minthogy egy titokban készült hangfelvételen arról beszéljen a Magyar Péternek, aki akkor még a férje és bántalmazója volt, hogy a Tóniék belepiszkáltak a Schadl-Völner ügy irataiba, kihúzták a nevüket a többi közül, még a Polt Péter is hiába próbált segíteni, mert mint kiderült, ő sem mindenható, és az ügyészek között is van, aki tisztességes. Így lett aztán, hogy Hajdú Péter Frizbijével körbehaknizták a kormánypárti tévéket, először a Hír tévében adták le az anyagot, amiből kiderült, hogy a Hajdú Péter milyen szépen hallgatta a Varga Juditot, ennél csak az lett volna jobb, ha a Magyar Pétert is hallgatja a Hajdú, ugyanolyan nagy, kifejezéstelen bociszemekkel, amiket akkor helyez előtérbe, amikor éppen valamilyen nagy gazemberségnek a részese. 

A TV2 egyik csatornája is vevőnek bizonyult a Varga Judit előadására, amiből bárki megtudhatja, hogy a Magyar Péter csúnyán viselkedett a Magyarnéval, aki csak azért maradt mellette 16 évig és szült – mit szült: ajándékozott – neki három fiúgyermeket, hogy aztán mindezt elpanaszolhassa fűnek és fának, és kiderüljön a Magyar Péterről, hogy nem az az ember, akinek mutatja magát, és akiről még a Kocsis Máté is megmondta, hogy sértett ember, amiért elhagyta a felesége és emiatt elveszítette a felesége által neki szerzett állásokat.

Amint a fentiekből kiolvasható, minden azzal kezdődött, hogy Magyar Péter nadrágjának övén csat is volt, valamint, hogy könyveket tartottak az ágy végében. Ha mondjuk nem könyveket, hanem disznót tartanak, akkor ez a történet okafogyottá vált volna, és a Varga Juditnak sem kellett volna annyira remegnie félelmében, hogy még akkor is rettegjen, amikor az őt védelmező testőr megóvta a további bántásoktól.

Legközelebb másról mesélek nektek, kedves gyerekek, most legyen elég annyi a Magyar Péterről meg a Varga Juditról, hogy boldogan élnek, amíg meg nem halunk.