A Nagy Testvért figyelik

Föld S. Péter 2024. március 14. 07:25 2024. márc. 14. 07:25

Vérfagyasztó bejelentést tett ifj. Lomnici Zoltán, a Fideszhez nagyon közel álló, magát civilnek nevező szervezet szóvivője egy sajtótájékoztatón. A nemzet élcsapatának e rettenthetetlen katonája nem kevesebbet állított, minthogy idegen érdekek mentén, idegen forrásból Magyarországon működő civil szervezetek magyarországi politikusokat és magánszemélyeket figyelnek meg. Ha valakinek nem volna világos, hogy mi e megfigyelés célja, annak ifj. Lomnici elmagyarázta: „oknyomozó, esetleg nyomozó munkát folytatnak utánuk, a cél a magyar emberek, politikusok és vállalkozók levadászása”.

Ez volt kedden délben, ám a CÖF-CÖKA délutánra kijavította a közleményét, az MTI által közzétett új szövegből kimaradt az oknyomozásra való hivatkozás, helyette a következőket osztották meg a nyilvánossággal: „A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány – Civil Összefogás Fórum (CÖF-CÖKA) szerint magyarországi politikusokat és magánszemélyeket vadásznak le az országban működő civil szervezetek.” Nyilván szóltak nekik a magyar nyelvhez értő ismerőseik, hogy az oknyomozás nem helyénvaló, mert azt feltételezi, hogy van ok a „nyomozásra”.

Ezzel együtt öröm az ürömben, hogy a CÖF-CÖK ezekben a vészterhes időkben sem ül tétlenül a jól megérdemelt babérjain, épp ellenkezőleg, haladéktalanul a tettek mezejére lépett. Ifj. Lomnici ígérete szerint „munkacsoportot hoz létre az olyan külföldről finanszírozott szervezetek tevékenységének vizsgálata érdekében, mint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Magyar Helsinki Bizottság és a Transparency International”, a megszerzett információkat pedig továbbítják a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak.

Levadászásra tehát levadászással válaszolnak a nemzet legjobbjait tömörítő élcsapat harcosai, s bár a munka még nem kezdődött el, már most retteghetnek azok, akik idegen érdekek mentén, szembemennek a magyar emberek akaratával. És azt is csak helyeselni lehet, hogy a kormányhoz közeli CÖF-CÖKA túltette magát a csalódáson, amiért Orbán Viktor és a Fidesz nem engedélyezte számukra, hogy békemenetet szervezzenek március 15-én. Pénzt sem adtak rá, mert nem tartották alkalmasnak a helyzetet és úgy ítélték meg, hogy egy ilyen megmozdulás a mostani viszonyok között politikailag is kockázatos lehet. Pedig Bayer Zsolt a Hír TV Sajtóklubjában már olyan szépen felhergelte magát, hogy a dühkitöréséből több békemenet is kitelt volna. „Erőt kell demonstrálnunk, mert a hiénafalka, ezek a teljesen amorális, hazug gazemberek, akik ott üvöltöztek tegnap a Sándor palotánál, meg a csőcselék, az most vérszagot érez, mert azt hiszi, hogy eljött a pillanat. Mutassuk meg nekik, hogy rohadtul nem jött el a pillanat!” 

Ezt mondta Bayer, ám a megmutatásra jelen állás szerint még várni kell. Maradt tehát a CÖF-CÖKA számára az az opció, hogy felfedjék a nemzet ellenségeit, felgöngyölítsék hadállásaikat, mindezt pedig jelentsék a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak. 

A CÖF-CÖKA egyébként nem beszél a levegőbe, mert valóban vannak olyan jelek, hogy folyik a levadászás. Ennek esett áldozatul Novák Katalin államfő: ha nem derült volna ki a K. Endre bűnsegédnek adott elnöki kegyelem, az elnök asszony még mindig vígan utazgathatna a nagyvilágban, Varga Judit országgyűlési képviselő, Balog Zoltán pedig a reformátusok zsinatának elnöke lehetne.

Épp ideje volt, hogy a CÖF-CÖKA megakadályozza, hogy a haza ellenségei még a mostaninál is nagyobb károkat okozzanak a nemzetnek. A felállítandó munkacsoportnak lesz bőven dolga, hiszen legújabban Szijjártó Péter is a levadászók célkeresztjébe került: róla a haladás és a magyar jövő ellenségei azt derítették ki, hogy három külföldi utazásához mintegy 260 millió forintért béreltek számára egy luxus repülőgépet.

Épp ideje fellépni az ilyen nemtelen húzások ellen és leleplezni azokat, akiknek csípi a csőrét, hogy Szijjártó külügyminiszter – akiről még az óvodások is tudják, hogy értünk repül, nem ellenünk – áldozatul essen az egyre inkább elszemtelenedő, idegen érdekek mentén működő szervezetek mesterkedéseinek.