Az „SZFE új vezetése" a Pesti Tv-ben liberálisozik

Gusztos István 2021. január 26. 15:30 2021. jan. 26. 15:30

Egyik nap a fideszesen újnyilas Pesti Tv jár náluk, másik nap vagy még ugyanaznap ők mennek hozzájuk – be van ez osztva rendesen...

Itt volt szó az egyikről, és máris itt van a másik.

Ez a jelenség engem zavarba hozott! Én eddig hittem az „alapítványnak", a „kur(v)atóriumának" és „kinevezettjeiknek"! Elhittem, hogy valami újat, jobbat akarnak. Igaz, nem belső kezdeményezésre, mint a többi egyetemSzarvas Szilveszter ezt szépen elő is adta –, mint az SZTE, PTE, DTE stb.

(Közbevetem azok kedvéért, akik iróniámat gyengének tartják, vagy netán nem értik: Szarvas Szilveszter szokása szerint hazudott…)

Mi rossz lehet abban – gondoltam –, hogy nemzeti, nemzetikeresztényi szellemben akarják megújítani az egyetemen folyó oktatást? Vagy egyáltalán: oktatni akarnak, szakmát tanítani, véget vetve az intézményben zajló liberális politikusképzésnek..? Éppen ideje annak, hogy például tisztességesen fölkészítsék a leendő színészeket a családi élet szentségéről szóló darabok szerepeire..!

Csak egyetérteni lehet azzal, hogy a tanulók tanuljanak, ne politizáljanak! Nem szerették azt a Kádár-rendszerben sem..! Lám, a többi egyetem hallgatói milyen szépen tanulnak..!

Csakhogy az SZFE-n – mint kiderült – a liberális háttérhatalom uralkodik! Az uszítja a diákokat, pedig a többség bizony mindenáron tanulni szeretne, s éppen nemzetikeresztény darabokból!

Bizony, jogosan vetődik föl a kérdés, és az „Öreg", Stefka István, régi időkből megőrzött szokása szerint, föl is vetette: hogy van az, hogy mindezt közpénzből csinálják? Vagy talán Soros fizeti őket?! Lajos Tamás, a műsor vendége elmondta azt is, hogy az agresszív, véleményterrort működtető oktatók naponta támadják a kormányt, de a tőle kapott fizetést nem szégyellik fölvenni…

A 45 perces műsoridő korlátozottsága okán, arról nem esett szó, hogy a Pesti Tv a köz- és terrormédiával, annak többi elemével együtt honnan kapja a pénzt; szerényen hallgattak a műsorkészítők arról is, milyen rendes dolog orrba-szájba dicsérni a Gazdit, aki tartja őket…

Szóval, mindent elhittem az „új vezetésnek", de ez a Pesti Tv-zés zavarba hozott. Tényleg nincs az országban olyan kormánypárti orgánum, ahol „jogos panaszaikat" tüntikézés, tüncizés, hüppögés, liberális háttérhatalmazás, sorosozás meg hasonlók emlegetése nélkül is elmondhatnák? Kénytelenek a Fidesz (új)nyilas, saját közönsége szórakoztatására létrehozott újságjához, televíziójához menni, és átvenni az ő fasiszta-náci-nyilas-sztálinista-rákosista hagyományokat őrző szókészletét, handabandázását, az ellenfél rágalmazását, kiátkozását..? Igaz: mondjuk a Magyar Hírlap vagy a „Magyar Nemzet" sem különb…

Sosem értettem azokat az ellenzéki / független politológusokat, hivatásos vagy „nyugdíjas" politikusokat, akik akár a fideszes médiamocsár legaljára, a prostisrácok, a Pesti Tv szintjére is leereszkednek; de azért ők mégiscsak vendégek abban a mocsárban: beszélni próbálnak – ha értelmetlenül is – az ordítozók, handabandázók között – igaz, olykor maguk is ordítoznak, alkalmazkodva a mocsár szokásaihoz. Ám ezzel – szerintem elfogadhatatlanul – a legitimitás látszatát kölcsönzik az illegitimitásnak. Nem emelik magukhoz „partnereiket", hanem lesüllyednek hozzájuk.

De a Fidesz politikusai, „szellemi háttéremberei", agitproposai, verbális bérgyilkosai és „alapítványaik", „kur(v)atóriumaik" emberei nem „vendégek": úgy viselkednek, mint akik otthon vannak. Igaz is: ők csinálták, ők működtetik – közpénzből, mi másból –, maguknak és elvadított, meghülyített, készséges közönségüknek.

Ebből a médiabirodalomból érzékelhető igazán a tolvaj rezsim fasiszta lényege, a NER természete. Aki tudni akarja, kikkel is áll szemben, annak ismernie kell ezt a mocsarat.

És föl kell készülnie mindenre.