„Dollárbaloldal”, titkosszolgálat(ok), Fidesz

Gusztos István 2023. január 25. 16:08 2023. jan. 25. 16:08

Most már naponta derülnek ki újabb meg újabb „szörnyűségek" a „dollárbaloldalról". Ha Orbániában volna független rendőrség, ügyészség, bíróság, nagyon is érdekelne, mi a valóság. De a jelenlegi helyzetünkben leginkább a titkosszolgálat(ok) szerepe érdekel.

Egyáltalán: hogy került(ek) képbe? Mióta figyelik a pártok tevékenységét úgy általában, vagy ha általán nem, mi kell ahhoz, hogy figyelni kezdjenek?

Vagy nem is általában figyelnek, csak célzottan, mondjuk a „baloldalt”? És mióta? Mióta követhetnek el törvénysértést a „hazaárulók”, és ki vagy mi dönti el, mikor kerülhet valami nyilvánosságra?

De nem kerülgetem tovább a  forró kását, rákérdezek: a Fideszt is figyelik? Esetleg vannak adataik, és azok egyszer majd – talán 50 év múlva? – nyilvánosak is lehetnek? Vagy a hazai és EU-s közpénzek felhasználásának nincsenek olyan összefüggései, amelyek a titkosszolgálatokat is érdekelhetik – egyiket se, az ördög  tudja, hány közül..?

De hagyjuk a titkosakat: 13 év óta folyamatosan, és 1998-2002 között nem történt semmi, ami fölkeltette volna a független hatóságok figyelmét?

Tényleg: semmi..? Most sem, a Fidesz, a NER keltette pokoli ricsajban sem? Nem gondolnak semmi rosszra: akkor sem, ha rablók kiáltanának tolvajt? Semmi sem utal például hazai és EU-s közpénzek hűtlen kezelésére, tiltott pártfinanszírozásra..? A NER-médiává züllesztett egykori közmédia, netán a nemzeti inzultációk se? Az oligarchákról se..? Nincs, nem is volt semmi, ami gyanút kelthetett volna? Mondjuk azért, mert a „dollárbaloldallal" kapcsolatban emlegetett összegeknek vagy ezerszereséről lehetne szó?

Ha nem, hát nem. De én csak annyit mondok: „az a gyanús,  ami nem gyanús”...