Felhívás az EU miniszterelnökeihez

Gusztos István 2020. november 25. 15:00 2020. nov. 25. 15:00

Orbán Viktor Soros Györgyről írott rágalmazó, uszító szándékú, antiszemita tömegekre sandító levelét nem volt hajlandó közölni – szerintem helyesen – a Project Syndicate nevű honlap.

Orbán levele nagyképű, röhejesen önhitt, nárcisztikus személyiségre vall, aki az utóbbi időben „mint az őrült, ki letépte láncát", úgy engedi rá aljasságát „népére". Mégis: kis változtatással, az elejéről idézhető egy részlet, amely pontos képet ad Orbánia valóságáról: arról, hogy Orbán és a Fidesz minden hazugsága, rágalma önmagukról szól, önmagukat vádolja.

Íme:

„Sokan úgy vélik, egy ország miniszterelnökének nem szabad vitatkoznia (Soros Györggyel) Orbán Viktorral és bűntársaival. Érvük szerint (Soros) Orbán egy gazdasági bűnöző, mert pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, sőt egész nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte. Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy miniszterelnökök sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel."

Valóban! És persze olyanokkal sem vitatkozhatnak, akik – mint Orbán – folyamatos rasszista és homofób hecckampányokkal, ravasznak gondolt, ám egyre átlátszóbb és mind ostobább hazugságokkal tartják fenn hatalmukat, és egész terrormédia-birodalmat uszítanak az országra.

Még egy részletet idézek:

„A kormányfő szerint egy olyan intézményrendszert akarnak kiépíteni, amely a nyílt társadalom égisze alatt egységes gondolkodást, egységes kultúrát, egységes társadalmi modellt akar rákényszeríteni Európa szabad és független nemzeteire, elvéve azt a jogot, hogy minden nép maga dönthessen saját sorsáról."

Nos, a Soros és sokan mások által kedvelt nyílt társadalom az ellenkezőjét szándékozza létrehozni – sokszínű, toleráns társadalmat, kultúrát – annak a fasiszta, kereszténynek hazudott, „egységes" antikultúrának, amellyel Orbánék lopásaikat, rablásaikat akarják „megideologizálni", fedezni.

Az említett terrormédiában napról-napra elképesztőbb förmedvények jelennek meg, közéjük értve akár náci-nyilas gyalázatosságokat is: mintha valami gátszakadás történt volna. Néha azt gondolom, szerzőik önként, kéjjel, maguktól merülnek a mocsokba.

De nem! Orbán eszelősen aljas levele is bizonyítja: napról-napra megkapják mindenre a miniszterelnöki jóváhagyást, utasítást.