Terheléses támadás érte Kövér László idegrendszerét

Föld S. Péter 2021. május 27. 08:58 2021. máj. 27. 08:58

„Nekem jobbak az idegeim” – mondta Jakab Péter a Parlamentben Kövér László legújabb büntetése kapcsán. Ezzel persze nem mondott sokat a Jobbik elnöke. Kövér házelnök idegrendszere ugyanis már jó ideje terheléses támadásnak van kitéve, és szabad szemmel is jól látható, hogy a bajszos házmester egyre nehezebben bírja a gyűrődést. Látszólag még tartja magát, de már ő is tudja, hogy a sorsa eldőlt, ijesztő tekintete és egyre szánalmasabb megszólalásai nem egy egészséges ember benyomását keltik.

Javában tart a háború Jakab Péter és Kövér László között. Ami persze nem meglepő, Kövér a fél világgal hadban áll, leginkább saját démonaival vív reménytelen harcot. Egykori baloldali önmagát kellene legyőznie ahhoz, hogy olyan lehessen, mint amilyennek évek óta látszani szeretne. (Nemzeti, polgári és konzervatív). Ehelyett hétről-hétre egy mentális kihívásokkal alaposan megpakolt házelnököt látunk, aki utálja a munkáját, és gyomorgörccsel megy be a dolgozójába. Leginkább persze az ellenzéken van kiakadva, nem is érti, miért vannak a parlamentben. Elsősorban a nőnemű képviselőkről van rossz véleménye, akiknek – Kövér megfogalmazása szerint – 2-sel kezdődik a személyi számuk.

És akkor ott van még neki bónuszként Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Aki sportot űz abból, hogy Kövér házelnököt az önkívületbe kergesse, és szemmel láthatólag jól érzi magát a borsodi szegénylegény szerepében. Lubickol a látványban, testközelből gyönyörködik abban, amint Kövér László összeomlik és egyre kevésbé képes uralkodni magán.

A háborús felek októberben szintet léptek, amikor Jakab képviselő egy zsák krumplival érkezett a parlamentbe. Ezt akarta átadni Orbán Viktornak, ám a fideszes véderő ezt megakadályozta. Jakab egyébként arra akarta a zsák krumplival felhívni a figyelmet, hogy a Fidesz krumplival vásárolt szavazatokkal nyert a borsodi időközi választáson, ám ez a szomorújáték olyannyira nem tetszett Kövér házelnöknek, hogy mintegy négy és félmillió forintra büntette Jakabot.

Innentől kezdve egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ők ketten nem kedvelik egymást. Jakab ezt követően többször bírálta Kövér házvezetői tevékenységét, amire a házelnök rendre szómegvonással és pénzbüntetéssel reagált.

Így érkezett el a múlt hét keddje, amikor Jakab ficsúroknak nevezte a fideszeseket, köztük Kövér Lászlót. Amin Kövér annyira berágott, hogy rekordnagyságú, 9,6 milliós büntetéssel sújtotta a Jobbik elnökét.

Kövér, miközben istenként osztja a büntetéseket, és azt magyarázza a pulpitusról, hogy a házelnök működését nem lehet kritizálni, belemegy egy olyan csapdába, ahonnan számára nincs már vállalható kiút. Jakab természetesen élvezi az így szerzett népszerűséget, s bár a pénzbüntetések nyilván neki is fájnak, eddig nagy vonalakban sikerült közadakozásból összegyűjtenie a büntetések összegét.

Kövér elkeseredetten és egyre reménytelenebbül harcol, mert már nincs abban a helyzetben, hogy visszatáncoljon ebből a csapdahelyzetből. Pedig, bármit is gondoljunk az intelligenciájáról, annyi sütnivalója neki is van, hogy észrevegye: itt az ő bőrére megy a játék. Az ő idegei lesznek kicsinálva, róla fog kiderülni hamarosan, hogy nemcsak házelnöknek, de sok más emberi tevékenységre is alkalmatlan.

Ha lehetne, nagy tételben fogadnánk arra, hogy Jakab – nem túl vastag – pénztárcája tovább bírja, mint Kövér amúgy is megtépázott, és eredendően sem igazán acélos idegrendszere.