Vigyázat: figyelünk!

Lendvai Ildikó 2020. szeptember 24. 18:15 2020. szept. 24. 18:15

Nagyon sok jó ember lakik ebben az országban. Nagy munkájába telhet a kormánynak, hogy akit tud, mégis gyűlöletre hergeljen. Máris 60 millió forint gyűlt össze Iványiék számláján.

Annak, hogy ilyen sokakat háborított fel a nélkülözőket segítő óvodák, iskolák, idősotthonok, hajléktalanszálló, népkonyha ellehetetlenítése, még egy eredménye lett. Odafent megijedtek a botránytól. Túl nagy volt, túl sok volt, pláne a színművészeti esetével és a szegény gyerekeket tanító iskoláktól megvont támogatással együtt. Átmenetileg visszavonultak.

Az úgynevezett Nemzeti Közművek – nyilván felsőbb ukázt kérve – áprilisig kegyelmet adott: addig nem kapcsolják ki a gázt.

Áprilisban meglátják. Mi pedig azt látjuk meg: szíveskedik-e addig kifizetni az állam a sokmilliárdos adósságát, amelynek töredékéből fedezhető volna Iványiék számlatartozása. Vigyázat: figyelünk!

Láthattuk: amitől félnek, az a tömeges harag,. Hiánya a közönynek, amelyben reménykedtek. A beszéden túl, a tettek. A védelem gyűrűje, amit a nekünk fontos dolgok köré vonunk.
Tartsuk hát melegen – nem a puskaport. De a cselekvés hajlandóságát igen.