Kína szerint a koronavírusénál halálosabb járvány kezdődött

HírKlikk 2020. július 11. 05:00 2020. júl. 11. 05:00

Kína kazahsztáni nagykövetsége tegnap figyelmeztetést adott ki ott élő állampolgárai számára, azt állítva, hogy egy ismeretlen, tüdőgyulladást okozó betegség eddig több mint 1700 ember életét követelte az országban.

A kazahsztáni egészségügyi minisztérium és az illetékes szervek átfogó vizsgálata nem jutott eredményre a betegség eredetét és annak jellemzőit illetően – írta a kínai nagykövetség.

CNN alapján, a 24.hu által idézett figyelmeztetés szerint, június közepe óta jelentősen megnőtt az ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedések száma Kazahsztánban. A kór idén 1772 ember életét követelte, akik között kínai állampolgárok is vannak.

A kazah egészségügyi minisztérium ma elismerte, hogy megszaporodtak a meghatározatlan eredetű tüdőgyulladásos megbetegedések az országban, de azt tagadták, hogy új járványról lenne szó.

A közép-ázsiai országban jelenleg is tart a koronavírus-járvány: eddig több mint 53 ezren fertőződtek meg és 264 ember veszítette életét a betegségben – a hivatalos adatok szerint.

Forrás: 24.hu