Haza van eladó

Kész Zoltán 2017. december 14. 17:20 2017. dec. 14. 17:20

Évek óta zajlik egy monstre kampány a menekültek, a bevándorlás és az országot finanszírozó Európai Unió ellen. Rogán minisztériuma és a teljes államszervezet évek óta azt harsogja, hogy nem kérnek 1200 ember betelepítéséből. Erre pont ők betelepítettek ide csendben húszezer bevándorlót Rogán Antal egyedi fejlesztésű kötvényprogramján keresztül - erről beszéltem napirend utáni felszólalásomban a héten a parlamentben.

Meg kell mondanom, hogy időként túlzásnak érzem azt, ahogyan ellenzéki képviselőtársaim bírálják a kormánypárt prominenseit és oligarchaseregüket a fényűző életmódjukért, valamint azt az ország előtt mutogató arroganciájukért.

Egy ideje már a kormány mellett tűzön-vízen át kitartó, a zsírosabb falatokat csak távolból leső holdudvar is morgolódik, mert nem tetszik nekik az új kiváltságos réteg látványos életmódja, a Tesla rakétáit megelőző hipergyarapodása. De nem finnyáskodnának annyit, ha olvasták volna régebben Orbán Viktor nyilatkozatait.

A kormányfő évekkel ezelőtt elmondta, hogy Magyarországnak nincsenek gyarmatai. Nincsenek ásványkincseink, titkos nyersanyagforrásaink, csak az van, amit magunknak építünk, kitalálunk. És valóban: tévednek azok, akik azt hiszik, hogy pusztán a nemzeti vagyon teljes újraosztásából, a párttagságin alapuló elitcseréből és más forradalmi változásokból eltartható az Orbán-rendszer új, egyre csak éhesebb uralkodórétege. A kétszáz évre családi vagyonokat felhalmozó új arisztokráciának igenis kreatív ötletekre van szüksége. Nem elég a kongó stadionokon át kilopni a kórházak pénzét vagy más eszelős tervek mentén elégetni, illetve megfelelő itthoni vagy külföldi bankbetétekbe juttatni a magyarok vagyonát.

Új módszerek kellenek - persze, lehet gúnyolódni, kedves képviselőtársaim -, mert a BKV helyett az állandó helikopteres és külön-repülőgépes közlekedés, a teljes ágazatokról döntő makaói pókerparti, a svájci villa, a gyémántárverés, de még az ibizai luxusmulató sem olcsó mulatság, ahová ez az új kiváltságos réteg megpihenni vagy éppen dolgozni jár. Ezt az életmódot pedig addig kell fokozni, pestiesen szólva kimaxolni, amíg hazánk kívül tud maradni az európai ügyészségen és a magyar legfőbb ügyészség a Fidesz jogi tagozataként tud működni.

Éppen ezért a letelepedési kötvény gondolata igenis hasznosnak bizonyult Rogán Antal propagandaminiszter úr üzletfelei és barátainak érdekei szempontjából. Lehet ugyan károgni, de mégiscsak 100 milliárd forintnyi összeget sikerült összegereblyézni okos ügyvédek éjszakákon át tartó ötletelésével, sőt, miniszterelnöki egyetértéssel és - remélhetően el nem évülő - felelősséggel. Persze minden elemében bűzlik a történet, állandóan felbukkan a Rogán-féle politikai família egy-egy csápja, és még a szcientológusokat is váratlanul lerohanták a rendőrök. Hiába, aggódik a hatalom a személyiségi jogokért! A 2100-ig tartó konyhapénz tehát ezzel megvolna minden Rogán-közeli hazafinak, csakhogy akad itt egy kis probléma, amit nem beszéltek meg a legfőbb szotyolaügyi VIP-páholyban. Nem is az, hogy a magyar állam óriásit bukott, mert túl magas kamatot fizetett a letelepedési kötvények után. A veszteség 20 milliárd forint. Ez a veszteség az orbáni kormányzás során szinte csak apró, hiszen havonta elszórnak valami betonkolosszusra ennyit. Itt más a gond.

Merthogy évek óta zajlik egy monstre kampány az egészségügyi és az oktatási kiadások helyett a menekültek, a bevándorlás és az országot finanszírozó Európai Unió ellen. Rogán minisztériuma és a teljes államszervezet évek óta azt harsogja, hogy nem kérnek 1200 ember betelepítéséből, mert persze a magyar ellenzék és a civilek ezen mesterkednek. Erre pont ők, hipp-hopp betelepítettek ide csendben húszezer bevándorlót Rogán Antal egyedi fejlesztésű letelepedésikötvény-programján keresztül! Ez azt jelenti, hogy 15-ször annyi bevándorlót engedett be a kabinet, mint amennyi menekült (1294 fő) befogadását kérte az Európai Unió hazánktól az egyszeri áthelyezés keretében. Tény az is, hogy a közvetítő vállalkozások tulajdonosi háttere átláthatatlan, és az állam mindent megtett, hogy soha ne tudjuk meg, kik a tényleges haszonélvezők, de így is világosan látszik, hogy a Rogán-Habony érdekkör az. Nem volt ellenőrzés a közvetítő vállalkozások felett sem. Vajon miért? Még ennél is súlyosabb kockázat, hogy ez a fideszes bombaüzlet óriási nemzetbiztonsági kockázatot telepített hazánkba és Európába: ilyen rövid idő alatt nem történhetett meg 20 ezer ember nemzetbiztonsági, közbiztonsági és egyéb átvilágítása sem.

Kell a pénzük, tudjuk. Bárkié. De mindenáron? Tényleg semmi nem számít Rogán Antalnak és Orbán Viktornak? Rendben van az embercsempészet, ha az hivatalos? Ahogyan a Magyar Nemzet megírta: egy 300 ezer eurós kötvény vásárlásával - amelyet harmadáron, 125 ezer euróért is meg lehetett venni - akár nyolc bevándorló is letelepedési engedélyt kaphatott Magyarországon. Ebben az esetben fejenként 4,8 millió forintot kellett a letelepedésért fizetni, vagyis aligha nevezhetők gazdag befektetőnek a kötvényes bevándorlók. Ennyit nemritkán az embercsempészeknek is fizetnek a menekültek.

De vajon mit fog mondani Rogán propagandaminiszter úr, ha majd esetleg egy letelepedési kötvényes követ el terrorcselekményt Európában? Vállalni fogja a felelősséget érte? Akkor mivel fog bódítani minket és magát?