Mi a jó forralt bor titka?

HírKlikk 2017. január 10. 09:52 2017. jan. 10. 09:52

A forralt bor igazi téli ital, nem csak a szabadban - a mindenféle vásárokon tudja jól átmelegíteni az embert, de otthon készítve is megvan a hangulata. Ráadásul nem is kihívás az elkészítése.

Én otthon nagyon szeretem amikor a bögre melegíti a kezet, az illatok pedig betöltik az egész lakást, de végtelenül hangulatos akkor is, ha netán az ember pár percre kilép vele az erkélyre, teraszra. Közben persze hideg van mint a veszedelem, ám a bögre melegít, a forralt bor gőze, illatai pedig kígyóznak az ég felé. Azért ne maradjon kint vele sokat, még megfázik nekem. :-)

Elkészíteni sem egy nagy tudomány, fel nem foghatom egyébként, hogy a vásárokon mi a ménkűért pancsolnak vele sokszor, hiszen még akkor is bőven "profitos" termék lehet, ha becsülettel készítik. Na mindegy is.

A jó forralt bor titka, hogy nincs semmi titka: tisztességes borból kell elkészíteni, kell hozzá néhány fűszer, egy kis gyümölcs, és nem szabad a víz forráspontjáig melegíteni. Vizet pedig nyilván nem adunk hozzá...

Itt kiválogattam néhány olyan tételt, ami biztosan passzol a forralt borhoz, de a videóból az is kiderül, hogy milyen szempontok alapján érdemes keresgélni a forralt bornak valót. Ha pedig a csatornámon keresztül nézi a videót - itt tessék rá feliratkozni, akkor megtalálja a videó alatt a receptet is.



Volt már korábban egy forralt boros videó, de ennek a születése a számomra mindenképpen izgalmasabb. A Lágymányosi híd budai "lábához", az egyik legnagyobb magyar szoftverfejlesztő céghez hívtak meg, és egy meetup első felében álltunk neki a forralt bor elkészítésének. Érdemes megnézni az egészet, de ha csak a receptet szeretné tőlem hallani akkor, 2:01-ig kell tekerni. Nagy Szeretettel!

Kovács Antal, háromszoros magyar bajnok sommelier