A Magyar Nemzet szerdai cikke pofán vágja a járvány elleni védekezést

Lendvai Ildikó 2020. szeptember 24. 06:48 2020. szept. 24. 06:48

A Magyar Nemzet szerdai cikke – nem tudom szebben mondani – jól pofán vágja a járvány elleni védekezést. Gondolom, a Szuperkupa hazárdjátékát akarja megvédeni, amikor öntudatosan kiáll a Fradi ráckevei nyilvános meccse mellett. Ahol, mint látható, se távolság, se maszk, van viszont 2000 ember és lelkes kiabálás, hogy a vírus megfelelő elánnal röpülhessen át a szomszédra.

A kormánylap vezércikke direkt büszkélkedik ezzel. „Kis túlzással egymás nyakában csüngtünk, a vírus, ha akart és tudott, tobzódhatott. Mégsem rettegtünk. Mert jól éreztük magunkat, mert boldogok voltunk. S a lélek tápláléka, jól tudjuk, gyakran hatásosabb, mint a test gyógyszere."

Biztosan így van. Ezért szeretném néhány falatnyi javaslattal én is táplálni a szerző lelkét, hogy egyem meg a kis szívét! Nem vagyok nyugodt, hogy vajon a boldogító nyakban csüngés hány vírussal ajándékozta meg. Mások nevében nem nyilatkozhatom, de a kedvemért:

1. Ne szálljon fel tíz napig tömegközlekedésre. Különösen hagyja ki a hetes buszt, a metrót és a kettes villamost, mert azokkal gyakran járok. Ha lehet, a hatost is a Körúton.

2. Ne vásároljon a Ferenciek terén és a Kossuth Lajos utcában lévő ABC-kben, és hagyja ki a Veres Pálné utcai jó kis zöldségest is, mert ott szintén sűrűn megfordulok. És noha törekszem rá, azért nem biztos, hogy feltétlenül elöntene a boldogság, amikor őt látom, (tudom, az én hibám), így aztán lelkileg is védtelen maradnék.

3. Ja, és a közeli Ápiszt is mellőzze, mert vennem kell két golyóstollat. Nem tehetek róla, folyton elvesztem.

4. Eszébe ne jusson a Duna parti lépcsőkre kiülni olvasni, vagy ha meglát ott, szíveskedjék átmenni a budai oldalra.

5. Ha már olvasás: nem tudom ugyan, ezzel is szokta-e táplálni a lelkét, vagy csak a meccsnézéssel, de a Rákóczi úti Libriben is lesz dolgom. Tisztelettel kérem tehát azt is elkerülni.

6. Ugyan nem valószínű, hogy az unokáim találkoznak az ő gyerekeivel, de mivel általában is gyermekszerető vagyok, az ő érdekükben javaslom, hogy ne menjen haza. Nem volna igazán jó, ha megfertőzné a saját leszármazottait, azok meg utána a fél osztályt.

7. A nagymamai kollegialitás jegyében javaslom, hogy a nagyszülőket se látogassa meg. Ha másért nem, azért, mert a miniszterelnök épp az Ön lapjában tette közzé, hogy vigyázni kell rájuk, mert csak velük kerek a család.

Tudja: kerek. Mint a labda.