Az ismert gyermekorvos felakasztására, agyonverésére biztattak

HírKlikk 2020. június 26. 06:48 2020. jún. 26. 06:48

Kikéri a Facebooktól a rendőrség azoknak a kommentelőknek az adatait, akiket Novák Hunor gyermekorvos jelentett fel – derül ki az orvos újabb bejelentkezéséből, amit a rendőrségről kijövet rögzített. Dr. Novák Hunor feljelentett két kommentelőt, amiért egyikük a felakasztására, másikuk pedig a nyilvános agyonverésére buzdított a Facebook-oldalán – írja a 168 Óra.

Novák korábban elmondta, az érintetteknek felkínálta az ügyvéden keresztüli hivatalos megállapodást – ami egy bocsánatkérésből és abból állt volna, hogy „egy kisebb összeggel” egy gyermekkórházat támogatnak vezeklésül –, de ők nem kívántak élni a lehetőséggel, ekkor döntött Novák az eljárások megindítása mellett.

„Azt hiszik, azért, mert otthon begőzöltek három Kőbányaitól a billentyűzet mögött, bármit leírhatnak, rágalmazást, hitelrontást, üzletrontást is elkövethetnek, ez nem így van”

– mondta Novák, aki szeretné, ha nem harapózna el az orvosok elleni uszítás, gyűlöletkeltés. A gyermekorvos szerint, a kommentelők annak sem lehettek tudatában, hogy az orvos közfeladatot ellátó személy és éppen járványhelyzetben nyilatkoznak meg durva stílusban.

„Azt hitték, viccelek és megússzák. Rosszul hitték.” – írta Novák a videója mellé. Most elmondta, új fázisba lépett a rendőrségi eljárás a kommentelőkkel szemben. Első lépésben „a Facebook ki fogja adni, hogy adott felhasználó mögött ki áll”, miután a rendőrség kikéri ezeket az adatokat. Megismételte, a két illető peres eljárásra is számíthat.

Forrás: 168 Óra