Budai Gyula kitiltaná az ellenzéket a magyar válogatott meccseiről

Föld S. Péter 2021. augusztus 28. 08:33 2021. aug. 28. 08:33

Nagyon berágott az ellenzékre Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az egykori elszámoltatási biztos már korábban is ki volt akadva az ellenzék viselkedésén, olimpiaellenesnek nevezte őket, és ha rajta állna, megtiltaná nekik, hogy örüljenek a magyar sportolók sikereinek. Most első körben a volt ügyvéd Vágó István miatt akadt ki, de Fekete-Győr Andrásnak is üzent. Szerinte a Momentum elnöke jobban teszi, ha a magyar válogatott mérkőzéseinek látogatása helyett román mezt vesz föl, Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig azt ajánlotta, hogy keljen fel korán, és nézegesse a budapesti dugókat.

Nem tud lejönni a szerről Budai Gyula, ugyanazt a mantrát tolja a maga egyszerű módján. A Hírklikk nemrégiben már beszámolt arról, hogy a honnak ezen atyja megtiltotta a hazai ellenzéknek, hogy örüljön Milák Kristóf és a többiek aranyérmének, de a mérge azóta sem párolgott el, most Vágó István verte ki nála a biztosítékot. 

„Mekkora tahó ez a Vágó Pista!” írta a Facebookon Budai képviselő, aki azért rágott be a DK képviselőjére, mert az meglátása szerint nem volt képes kellőképpen lelkesedni a Ferencváros nemzetközi teljesítményéért. Mint ismeretes, a Fradi nagyon küzdött, ám a végeredményen ez nem látszott, a magyar labdarúgás ezidőtájt legjobb csapata – kezdő tizenegyében egy magyar, valamint tíz idegenlégós játékossal – két vesztes meccsen búcsúzott a svájci Young Boys ellen.

Budai képviselő itt megálljt parancsolhatott volna az indulatainak, ám nem érte be a Vágó István elleni kirohanással: Fekete-Győr Andrást is kiosztotta, azt írta neki, hogy felejtse el a magyar válogatott meccseit, helyette vegyen magára román nemzeti színű mezt. Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig azt ajánlotta, hogy meccsnézés helyett nézegesse a budapesti dugókat.

Budai képviselő, aki újabban a Fidesz ökleként valósítja meg önmagát a közösségi fórumokon, úgy tesz, mintha eredetileg nem egy fifikás ügyvéd volna, hanem olyan egyszerű, mint a faék. Vagyis, mintha nem tudná, hogy nem az ellenzék, hanem a kormány vonta vissza a budapesti olimpiai jelentkezését, az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány volt az, amely megfutamodott a népszavazás elől és inkább gyáván lemondta az olimpia rendezését.

Ami pedig a Fradi teljesítményét illeti: a zöld-fehérek valóban jól küzdöttek, ám a pályán nem elég küzdeni, futballozni is szükséges. A futball ugyanis olyan sport – lassan írom, hogy Budai képviselő is megértse – amelyet gólra játszanak. És bár a Fradi valóban a nem igazán izmos magyar mezőny legjobb csapata (tíz, játékosként foglalkoztatott gazdasági bevándorlóval), nemzetközi szinten ez a teljesítmény nem ér többet az elszenvedett két vereségnél. Mert a futballt egyfelől gólra játsszák, vagyis, aki több gólt rúg, az győz, ezen felül még arról is ismert ez a játék, hogy itt nem a szájkarate számít, hanem a három T: a tudás, a teljesítmény és a tehetség.

Végezetül: mi nem mondjuk meg, hogy Budai Gyula milyen színű mezben pompázzon a magyar válogatott következő mérkőzésén. Azt sem írjuk elő a számára, hogy hány órakor keljen, ha akar, akár délig is durmolhat az ágyában, senkinek nem fog hiányozni. Az viszont melegen ajánlható a számára, hogy mihamarabb találja meg az elgurult gyógyszerét, jöjjön le a szerről, és ne mások öltözködésével, valamint alvási szokásaival foglalkozzon, hanem azzal, amiért a fizetését kapja: próbáljon meg képviselő lenni, vagy ha ez számára lehetetlen, akkor legalább annak látszani.