Gulyás Michelle előbb olimpiai bajnok lett, majd főhadnagy

HírKlikk 2024. augusztus 22. 16:25 2024. aug. 22. 16:25

Az országos rendőrfőkapitány „a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét támogató munkája, valamint a Párizsban megrendezett XXIII. Nyári Olimpiai Játékok női öttusa versenyszámában világrekorddal megszerzett első helyezése elismeréséül soron kívül léptette elő rendőr főhadnaggyá Gulyás Michelle rendőrhadnagyot” – olvasható a rendőrség honlapján.

Az olimpiai bajnok öttusázónak nemrég a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát adományozta Pintér Sándor belügyminiszter, az elismerést a Belügyminisztérium márványaulájában adta át a tárcavezető – emlékeztet a Népszava.

Gulyás Michelle a párizsi döntőn, a versailles-i kastély parkjában hibátlanul lovagolt, bónuszvívásban nem szerzett pontot, a mobilmedencében rendezett 200 méteres úszásban 2:12.44 perccel a negyedik időt érte el. A négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásnak másodikként vágott neki, de gyorsan az élre állt, és végig kontrollálva a kombinált számban fölényesen győzött. 

A döntő másik magyar résztvevője, Guzi Blanka a 13. helyről felzárkózva lett negyedik.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom