Infúzióra szorult rosszullét miatt több veszprémi kézilabdás

HírKlikk 2024. augusztus 25. 17:40 2024. aug. 25. 17:40

Kupadöntőt játszanak a németországi Hallében a veszprémi kézisek, de a csapatnál a meccs előtt néhány órával már öt játékos és három stábtag is megbetegedett.

Szombaton a Füchse Berlint verte meg magabiztosan, 41-32-re a döntőbe jutásért a Veszprém, de az egyik kapusuk és a stáb egyik tagja már a meccs alatt hányásos, hasmenéses problémával küzdött. A meccs után kihívták hozzájuk a mentőket, akik ételmérgezéses vagy vírusos fertőzésre utaló tüneteket állapítottak meg, infúziót kaptak az érintettek, majd beszállították őket a bielefeldi kórházba.

Vizsgálatok után éjszakára visszatérhettek a hotelbe, de az este folyamán mások is jelezték, hogy nem érzik jól magukat. A helyzet súlyosságát jelzni, hogy reggelre már nyolc esetet számoltak. Összesen három stábtagnál és öt játékosnál lépett fel a probléma, ők szintén infúziókat kaptak. Az állapotuk jelenleg stabil, javulóban van, az pedig még mindig nem tisztázott, hogy pontosan mi volt a bajuk, de az biztos, hogy nem fognak tudni játszani a döntőben – írja a Telex.

Ennek ellenére, maga a csapat nem fog visszalépni a döntőtől. A nemrég kinevezett vezetőedző, Xavier Pascual Fuertes reggel azt mondta, csapatként minden téren támogatják egymást, ha valakik nem tudják elvégezni a munkájukat, a többiek a helyükbe lépnek. „Ez ilyen egyszerű, semmi kifogás, többet kell dolgoznunk ma” – mondta. A Veszprém leendő ellenfelénél egyébként van magyar játékos, Imre Bence, aki a szombati elődöntőben a Kiel legeredményesebb kézilabdázója volt.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom