Élelmiszer-áremelkedést hozhat a kormány felelőtlen hozzáállása

HírKlikk 2024. szeptember 13. 08:20 2024. szept. 13. 08:20

A kormány csak ígérget, de nem tesz semmit a mezőgazdaságban keletkezett károk enyhítése érdekében – írja közleményében Harangozó Gábor.

Az MSZP agrárpolitikusa emlékeztet: Nagy István agrárminiszter a héten úgy fogalmazott, hogy a magyar EU-elnökség arra összpontosít, hogyan lehet gazdabarát és gazdaközpontú az uniós agrárium. A tárcavezető szerint az EU mezőgazdaságának versenyképesnek, válságállónak, fenntarthatónak és tudásalapúnak kell lennie.

Harangozó Gábor szerint sajnálatos, hogy a kommunikációs eszközökön és távlati célok felvázolásán kívül a kormány semmit sem tesz a gazdákat ért súlyos károk enyhítése érdekében, holott azt még a minisztérium részéről is elismerték, hogy szeptember elejére közel 400 ezer hektárra emelkedett az aszálykárra bejelentett területek nagysága. Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy a magát a nemzet iránt elkötelezettnek valló jelenlegi hatalom semmilyen érdemi lépést nem tesz a károk enyhítése érdekében.

Az MSZP már hónapokkal ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a gazdák járnak rosszul a kormány felelőtlen hozzáállása miatt, hanem az egész társadalomra hatással van, hogy a mezőgazdaságot az éghajlatváltozás miatt egyre jelentősebb károk érik, hiszen mindez az élelmiszerárak további jelentős emelkedéséhez vezethet.

Felelős vízgazdálkodás, valamint jelentős mértékű infrastrukturális beruházások nélkül a helyzet csak súlyosbodni fog az elkövetkezendő években. A kormány hiába ígér évek óta 1000 milliárdos nagyságrendű infrastrukturális beruházásokat, az ígéreteiből szokás szerint semmi sem valósult meg – fogalmaz Harangozó Gábor.

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom