Orbán Viktor komoly esélyt lát az érzékelhető bérnövekedésre

HírKlikk 2024. szeptember 13. 10:30 2024. szept. 13. 10:30

Komoly esélyt lát az érzékelhető bérnövekedésre Magyarországon a miniszterelnök a következő két-három évben is. Orbán Viktor ezt pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában mondta.

Orbán Viktor leszögezte, a legjobb, ha azok döntenek a béremelésről, akik csinálják, és a magyar gyakorlat pontosan ilyen: a munkavállalók és a munkaadók minden évben megállapodnak arról, hogy milyen béremelés legyen.

Üdvözölte, hogy az idei évben is komoly emelésekről tudtak megállapodni, így komoly béremeléssel számol, és úgy látja, hogy fenn tud maradni egy érzékelhető béremelés a következő két-három évben is.

Az ukrajnai háborúról szólva, a kormányfő hangsúlyozta, a világ „normális gondolkodású része" mindig is békepárti volt, azt kellett elindítania békemissziójával, hogy a nyugatiak is elkezdjenek gondolkodni a béke lehetőségéről.

A békemisszió ezt a gondolatot elindította, hiszen óriási vitát kavartunk Európában, a békemisszió nélkül ilyen vita el sem indult volna – értékelt Orbán Viktor.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom