Orbán Viktor úgy látja, a magyar gazdaság a fellendülés kapujában áll

HírKlikk 2024. szeptember 13. 08:40 2024. szept. 13. 08:40

Magyarország gazdasága egy nagyon nehéz időszakon már túl van és egy gazdasági nekilendülés küszöbén, a konjunktúra kapujában áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában pénteken.

A miniszterelnök kifejtette: a magyar gazdasági növekedés az Európai Unió átlagát meghaladja, ebből a szempontból jól állunk. Az infláció lassan 3 százalék alá esik, illetve oda szorítják vissza, ami szintén jó. A magyar beruházási mutató jobb, mint az uniós átlag, utóbbi 20 százalék, a miénk 23 százalék – ismertette.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy Magyarországnak szövetségeseket kell gyűjtenie és a hasonlóan gondolkodó országokkal kell együttműködnie. Szavai szerint nagyon sok olyan jelentős európai szereplő van, akik úgy gondolkodnak, mint Magyarország.

Úgy látta, az a kérdés, hogy a biztató kilátásokat fenyegeti-e valami, van-e ellenségünk.

Rámutatott: egy olyan dolog van, ami keresztül tudja húzni a terveinket és a számításainkat. Ez a háború, amely ha elmélyül és kiterjed, az minden mai állapotból kiinduló gazdasági kalkulációt felborít és nem feljavít, hanem leront – összegzett.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom