Kásler, a bukott miniszter

Barb 2020. november 27. 09:24 2020. nov. 27. 09:24

Kásler Miklós a bukott miniszter, a kormány kegyelméből még a helyén ülhet, még monológokat mondhat, még engedik, hogy összevissza csacsogjon.

A Fidesz ugyanis sosem ismeri be, ha bármiben megbukik, vagy alkalmatlan embert választ egy feladatra. Inkább trükközik. Most például a november 25-i rendelettel, amely szerint egyértelműen Pintér Sándor belügyminiszter lett a főnöke az összes kórháznak.

Mi ez, ha nem Kásler totális bukásának egyértelmű deklarálása?!

Oké, értem, hogy a járványhelyzet olyan lett, mint a nyuszi, mert rá lehet fogni mindent.

Még Kásler összes baklövését, hadoválását, mellébeszélését is, és az egyébként is kétségbeejtő helyzetben lévő egészségügy egyértelmű szakadékba taszajtását ugyancsak zárójelbe próbálja tenni a hatalom azzal, hogy Pintérre bízta a kórházak megregulázását.

Mostantól nem lesz kibeszélés. Erő és kuss a jelszavuk.

Jól látható, hogy ahol súlyosan rájuk ég a szégyen, ott katonákat, rendőröket vetnek be.

Tök mindegy, hogy egyetemről vagy kórházakról van szó, mert a megfélemlítés a lényeg. És még nem látjuk a végét, még nem tudjuk, mi kerül militáns irányítás alá.

Kásler még belebazsalyoghat a képünkbe, még hintheti a jó hírek várását az év végére.

A Fidesz tudja, de nem mondja, hogy ezzel az emberrel nagyot buktak. De mi tudjuk, hogy Kásler az ő szimbólumuk. És az ő szimbólumuk, az ő arcuk Hegedűs Zsuzsa, Farkas Flórián meg a többi bukott, elvtelen és gátlástalan talpnyaló.

Tudjuk, mert az egész nép megszenvedi a politikai haszonlesők ócska kontárságát, az uborkafára kapaszkodók akarnokságát, a köpönyegforgatók csalárdságait, a kirekesztést, az egyenlőtlenségeket, az elembertelenedést.

A hatalom rossz választásait, döntéseit, már a mindent uraló propaganda sem tudja elrejteni.

Minden nap gyászol ez a nemzet.

Gyászoljuk az áldozatokat, gyászoljuk a demokráciába vetett, széttépett hitünk, gyászoljuk egykor volt szeretteinket, barátainkat, akiktől a politika és az egyre növekvő gyűlölet választott el minket.

Nincs olyan, hogy mi lett volna, ha minden másképp alakul. Az van, ami van, és a most, az a most.

Vigaszt és erőt önmagunkban kell keresnünk, és hiszem, meg fogjuk találni, mert nem lehet, hogy így múljon el az életünk.