LMP: Lázár János mondjon le, ha szeptemberben nem nő a pontosan közlekedő vonatok aránya!

HírKlikk 2024. augusztus 22. 17:35 2024. aug. 22. 17:35

Az építési és közlekedési miniszter lemondását követelte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az LMP szóvivője.

Lázár János mondjon le, ha szeptemberben nem növekszik a 2022-es szintre a pontosan érkező Intercity és más feláras távolsági vonatok aránya! – mondta Gál József, hozzáfűzve: az LMP ennek érdekében petíciót indított.

Közölte: országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be az ügyben, és petíciójukkal is ezt kívánják elérni.

Úgy fogalmazott, „szinte valamennyi magyar állampolgár a saját bőrén tapasztalja, hogy a vasúti közlekedés katasztrofális állapotban van".

Kifejtette: míg 2022 szeptemberében 55,25 százalék volt az IC-k pontossága, 2024 júliusában már csak 36,38 százalék; két évvel ezelőtt három vonatból egy, ma viszont már kettő az, amelyik öt percnél többet késett.

Gál József szerint ez a vasúti szolgáltatás romlását jelenti: „Baross Gábor elsírná magát, ha látná, milyen állapotban van a magyar vasút".

„Mindenkit, aki elégedetlen Lázár János munkájával, illetve a MÁV szolgáltatásával, és szeretné, hogy a miniszter valóban felelős legyen a vasút egyre romló állapotáért, arra kérünk, írja alá a petíciót" – mondta az LMP szóvivője.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom