Orbán a pancserkormányzás miniszterelnöke

Tóth Bertalan 2021. január 16. 07:08 2021. jan. 16. 07:08

A miniszterelnök azt mondta a mindannyiunk közös pénzéből fenntartott rádióban, hogy kevés a vakcina. A pancserkormányzás miniszterelnöke szokása szerint megint hárított, csúsztatott, másokat hibáztatott és délibábot vetített. Közben már közelíti a 11 200-at az elveszített honfitársaink száma, a napi új fertőzötteké pedig még mindig 1500 fölött van.

Orbán úgy panaszkodott az Európai Unióra az oltóanyag mennyisége miatt, hogy még azt sem adták be, ami már megérkezett! És ez nem Brüsszel és nem a magyar egészségügyben erejüket megfeszítve dolgozók hibája!

Azért halad lassan az oltás, mert Orbán az elmúlt tíz évben padlóra vitte az egészségügyet, elüldözte az orvosokat és nővéreket, most pedig szerencsétlenkedik és próbálja másra hárítani a szervezetlenség felelősségét! Nem az oligarchákat kellett volna pénzzel tömni az elmúlt tíz évben, hanem tisztességes fizetést adni az orvosoknak, nővéreknek, egészségügyi dolgozóknak, tisztességesen felszerelni a kórházakat, és akkor most nem itt tartanánk!

Erről persze nem beszélt, de megkezdte a sikerpropagandát.

Tisztázzuk! Az, hogy negyedóránként elveszítjük egy honfitársunkat, nem siker, és nem győzelem! Orbán Viktornak örvendezés helyett inkább bocsánatot kellett volna kérnie!

– Mert Orbán a válság kezelése során csak a Fidesz-rezsim gazdasági és hatalmi érdekeit tartotta szem előtt, nem a magyar emberek érdekeit. Bizniszt csináltak egy súlyos egészségügyi, társadalmi, gazdasági válságból!

– A pancserkormány nem végzett tömeges tesztelést, nem végzett kontaktkutatást, és nem adott 100 százalékos táppénzt, hogy megfékezze a munkahelyi fertőzéseket, ezért mennek be még ma is az emberek inkább betegen dolgozni!

– Még mindig nincs pontos oltási terv, még mindig nincs egyértelmű válasz az oltási regisztráció szerepére, még mindig nem tudjuk, hogy mikor kerülnek sorra például a pedagógusok, bolti eladók, vagy a gyógyszerészek. Elvárjuk, hogy használják a háziorvosi rendszert a vakcina beadására! Ne szórakozzanak a központi regisztrációval!

– A Fidesz-rezsim magukra hagyta a munkájukat elvesztett tömegeket, kisvállalkozókat – de bőven jutalmazta saját oligarcháit!

– A kormány három százalékos nyugdíjemeléssel szúrja ki a nyugdíjasok szemét, miközben csak az élelmiszerárak 4,9 százalékkal, ezen belül a zöldség- és gyümölcsárak 22,2 százalékkal emelkedtek egy év alatt. A nyugdíjasok az emelés havi összegét az első bevásárlásnál otthagyják a pénztárban. A kormány, amikor pénzt kell beszedni, magas inflációval számol, de amikor járadékot kéne fizetni a nyugdíjasoknak, akkor pedig alacsony inflációs rátával. Az uzsorások viselkednek így.

– És Orbán Viktor megoldhatta volna, hogy a mostani nagy hidegben a Fidesz-rezsim ne adja a magyar családoknak drágábban a földgázt, mint amennyibe az kerül!

Bármit is mond a miniszterelnök, ne felejtse el senki: a kormánynak minden eszköze és lehetősége megvan a védekezés megszervezéséhez. Ennek sikertelenségéért Orbán Viktor a felelős!