Orbán megnevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét

HírKlikk 2023. december 28. 17:13 2023. dec. 28. 17:13

Lánczi Tamást, az MTVA online igazgatóját kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök az újonnan létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének – értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a politikai elemző várhatóan január közepén teszi le az esküjét Novák Katalin köztársasági elnök előtt a Sándor-palotában.

A leendő elnököt hat évre nevezi ki a köztársasági elnök Orbán Viktor javaslatára.

Lánczi Tamás politológus korábban miniszteri kabinetfőnök volt, majd a Századvég igazgatója, a Figyelő főszerkesztőjeként dolgozott. Később a XXI. Század Intézet igazgatója lett, jelenleg pedig az MTVA online igazgatója és a 48 perc című műsor házigazdája.

„A hivatal létrehozásának oka, hogy Magyarország szuverenitását egyre gyakrabban éri jogellenes támadás. Évek óta tetten érhető befolyásszerzési kísérletek történnek, amelyek során külföldi szervezetek és személyek a saját érdekeiket igyekeznek érvényesíteni az országban, szemben a magyar érdekekkel és szabályokkal. A 2022-es országgyűlési választási kampányban az egységes baloldalhoz több millió amerikai dollár érkezett külföldről" – írja a portál.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom