Puzsér, a kampányguru

Dr. Dávid Ferenc       2021. június 3. 14:04 2021. jún. 3. 14:04

Karácsony Gergely elárulta Budapestet. Ebben a helyzetben – bármennyire fáj is ez az úgynevezett demokratáknak – igenis kampányolnom kell Márki-Zay Péter és Pálinkás József jelöltsége mellett. Végignéztem, miként hazudozik Karácsony Gergely, végignéztem, mit tett főpolgármesterként, és nem akarom végignézni, hogy ugyanezt teszi kormányfőként is. (Puzsér Róbert – 2021. június 2.)

Néhány nappal ezelőtti - „Ön kivel van, Róbert?” című – írásomban arra a kérdésre  kerestem választ, hogy vajon melyik csapathoz, melyik irányzathoz sorolható az ismert publicista? Legújabb bejegyzéséből megtudtam, hogy az előválasztási kampányban Márki-Zay Péter és Pálinkás József mellett fog korteskedni.

1. „Úgynevezett” demokrataként nekem egyáltalán nem fáj, hogy Puzsér Róbert az előválasztás során Hódmezővásárhely polgármesterét és a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét akarja népszerűsíteni. Mindkettőjük indulása gazdagítja a kínálatot, a választékot. Az viszont érdekes, hogy Karácsony esetében P. Zs. vasszigorral nehezményezi, hogy „másfél év után dobja a fővárost, mint egy rühes szajhát” és „Budapest nem volt más neki, mint zsákmány és ugródeszka”. Márky – Zay Péter esetében egyáltalán nem probléma, hogy most is polgármester egy megyei jogú városban.  Mintha kettős mércét alkalmazna Puzsér, jóllehet beismeri, hogy nagyon nem kedveli fővárosunk első emberét. Végül is ez érthető, hiszen Karácsony fölényesen nyert Budapesten 2019-ben, míg Puzsér csak nagy nehezen kínlódott össze 4,5 százalékot.   

2. Hat (?) jelölt közül tehát kettőt biztosan támogatni fog P. .Zs, hogy milyen arányban, azt nem tudjuk. Illene tisztáznia. Egyformán, vagy különböző intenzitással? Ez még titok. Ha esetleg még érkeznek aspiránsok – és elnyerik Puzsér úr tetszését – akkor az újabb két jelölt érdekében is folytathat kampányt. Így akár a nyolc (?) jelölt fele „Puzsér-gondozott” lehet, és bizonyára mindenki a szakállas mágus szavát fogja inni. Azt nem tudom, hogy Pálinkás és Márki-Zay örül-e gyámkodásának, de én megvallom, nagyon megijednék, ha Puzsér hirtelen beállna az igazi favoritok mögé, és harsányan elkezdené sorolni Dobrev Klára és Jakab Péter érdemeit (a „szerencsés” Karácsony Gergely már kiesett a kegyeiből).

3. „Büszke vagyok arra a programra, amit letettem a fővárosiak elé, büszke vagyok a közösségi adományokból elért négy és fél százalékomra, de a legbüszkébb arra vagyok, hogy Karácsony Gergellyel ellentétben soha nem csaptam be a budapestieket.” – írja Puzsér. Nos, gyorsan tisztázzuk: a budapestiek nem hagyták magukat becsapni, ezért is hajtották el a főpolgármesteri szék közeléből Róbertet. A 4,5 százalékot biztosító szavazótábort viszont sikerült jól átvágnia!