Takács Péter korlátozza Magyar Pétert

HírKlikk 2024. augusztus 25. 13:30 2024. aug. 25. 13:30

Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Pétert sem illeti meg több, mint ami más országgyűlési, vagy EP-képviselőt, így egy kórház igazgatója egy előre egyeztetett időpontban fogadja majd az irodájában, és akkor adja meg számára a szükséges tájékoztatást.

Ezt mondta a Magyar Nemzetnek Takács Péter, a BM egészségügyért felelős államtitkára. Takács szerint ugyanis Magyar súlyosan visszaélt azzal a lehetőséggel, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosított neki. „Akadályozta a gyógyító munkát, zaklatta a dolgozókat és zavarta a betegek nyugalmát. Ennek mostantól vége van" – jelentette ki Takács, vette észre a hvg.hu.

Magyar Péter közel két hete tartó kórházjárása kapcsán a legutóbbi kormányinfón kellett Vitályos Eszternek megmagyaráznia, hogy a nyilvánosságra került fotókon nem is penész van, hanem zsíros por...

Takács nehezményezte azt is, hogy Magyar hosszasan feltartotta a Honvédkórház főigazgatóját, mert ő BM utasításra nem engedhette be Magyar Pétert a kórház Speciális Rendeltetésű Centrumába. Az államtitkár szerint ugyanis Magyar állításával szemben, az nem a kórház VIP-részlege, hanem egy olyan osztály, ahol azokat a betegeket kezelik, akiknek fokozott védelme biztonsági szempontból indokolt, például a Magyarországra szállított ukrán sebesültek vagy a nemzetbiztonsági szempontból különösen védendő állami vezetők.

Azt Takács is elismerte, hogy egyes kórházak műszaki állapota jobb, másoké rosszabb és kijelentette, hogy  a kormány célja az, hogy megfelelő anyagi erőforrások biztosításával mindenhol javítsanak a betegellátás körülményein.

A kórházlátogatásai során tapasztaltak miatt Magyar Péter korábban feljelentést is tett, mert szerinte „a kormányzati szervek és egyes egészségügyi intézmények vezetői elmulasztották a kórházi klímaberendezések kötelező fertőtlenítését, karbantartását és javítását, illetőleg a magyar egészségügyi intézményekben az alapvető higiéniai szabályok betartását, betartatását és a kórházi mosdók fertőtlenítőszerrel és szappannal való ellátását.”

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom