Tele van a gatya?

Bánó András 2021. április 12. 08:11 2021. ápr. 12. 08:11

Hetek óta figyelem, hogy a lakájmédia, és a kormányhoz hű közvélemény-kutatók milyen hatalmas lendülettel próbálják lejáratni az ellenzéki összefogást. Egyre- másra jelentetnek meg különböző felméréseket, amelyekben megpróbálják egyenként lejáratni az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, és azokat is, akik még be sem jelentkeztek.

Láthatjuk az egyik portálon, hogy a legnagyobb titokban, de készül a Gyurcsányt lejárató film a tévészékház ostromáról. Fontos fegyvernek szánják, mert látják: eddig hiábavalónak bizonyultak a volt miniszterelnököt lejárató kisérletek, az őszödi beszédről elhíresült volt kormányfő egyre népszerűbb a fiatalok körében. Nagy erőkkel figyeltetik Gyurcsány budai házát, így kapták lencsevégre a múltkor azt az embert, akire alighanem rájött a szükség, és ott helyben az úttestre pisilt. Most meg azt fotózták le, mint valami szörnyűséget, hogy Gyurcsány nem átallott a saját háza előtt a járdára parkolni autójával, fontos akadályt állítva minden olyan kismamának, aki pont ott szerette volna eltolni gyermeke babakocsiját.

Márki Zay Péter is rendszeresen megkapja a magáét, a miniszterelnök-jelölti listát vezető Jakab Péterről nem is beszélve. Folyton feszegetik, hogy mire vár még Dobrev Klára (ahogy ők emlegetik állandóan Gyurcsányné) és Karácsony Gergelyt sem értik, miért olyan teszetosza miért nem jelenti már be végre, hogy elindul a megmérettetésen. A Nézőpont Intézet most hozta ki a legmeghökkentőbb számot: a Magyar Nemzet (!) felkérésére készített kutatásuk állítja: az ellenzéki szavazók 15 százaléka szerint nem lesz közös miniszterelnök-jelölt. Nem azt emelik ki, hogy az ellenzéki szavazók  85 százaléka úgy véli, hogy lesz, hanem azt, hogy az ehhez képest elenyésző kisebbség szerint nem lesz! A legszebb következtetés pedig a következő: „jelenleg Jakab Péter a legnépszerűbb az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül az ellenzéki választók körében, mégis kevesebben tartják esélyes befutónak, mint ahányan támogatnák.

Karácsony Gergely esetében viszont fordított a helyzet: többen vannak azok, akik esélyesnek tartják, mint amennyien valójában támogatják. Ezt így, amúgy honnan lehet tudni? És persze rögtön jön a kormánypárti szavazók hitének megerősítése: a teljes felnőtt népesség körében Orbán Viktor utcahosszal vezet a miniszterelnök-jelöltek között, a megkérdezettek 44 százaléka mondta azt, hogy továbbra is ő legyen a kormányfő, és csak 30 százalékuk nevezett meg más személyt.

Gondolom, betárazva állnak az újabb és újabb közvélemény-kutatási eredmények, hiszen feltehetően az utasítások értelmében, nagyobb fokozatra kell kapcsolni az ellenzéki összefogás elleni lejárató kampányt, bele kell rúgni még az MSZP-be, az LMP-be és a Momentumba is.

Mindeközben folyik az állami vagyonelemek átjátszása magánkézbe az alapítványokon keresztül, abban bízva, hogy egy esetleges kormányváltáskor, azokat nem lehet majd visszavenni.

Van egy rossz hírem: vissza lehet!