Totális káosz Boris Brejcha koncertjén Budaörsön

HírKlikk 2024. augusztus 25. 18:22 2024. aug. 25. 18:22

Mintegy 15 ezer ember vett részt Boris Brejcha német lemezlovas szombati koncertjén a Budaörsi Repülőtéren, de mint az Index olvasói írják: katasztrofális állapotok voltak a helyszínen.

A szervezők egyáltalán nem voltak felkészülve az embertömegre. Már a beengedés sem ment simán, a nyári forróságban kilométereket kellett sétálni csak azért, hogy egyáltalán a bejáratig eljussanak az emberek. Noha az eseményt délután három órától hirdették meg, öt óráig még csak zene sem szólt.

Nem választották el egymástól kordonokkal a sorokat, így az eseményre érkezők hordába verődve várakoztak, bízva abban, hogy mielőbb bejutnak – ez több olvasó elmondása szerint órákba telt. Hasonló helyzet alakult ki a parkolónál is, ahová szintén órákig tartott a bejutás. Tetézte a gondokat, hogy a szervezők több jegyet adtak el, mint ahány autó elfért a parkolóban, így volt, aki képtelen volt bejutni, de ezt csak akkor tudta meg, miután kivárta a sorát. 

A szervezőknek bíróságon kéne felelniük emiatt. Kész emberkínzás volt. Csoda, hogy nem halt meg senki – jegyezte meg az Index egyik informátora.

Bent mindössze három pult volt, ahol italt lehetett kérni, később abból egyet be is zártak. Voltak, akik 1 óra 40 percet vártak arra, hogy sorra kerüljenek, így sokan egyszerre több italt is kikértek, hogy ne kelljen még egyszer ennyit várakozniuk. Többen is panaszkodtak az árak miatt. Egy üveg félliteres víz például kétezer(!) forintba került!

Akkora káosz uralkodott a helyszínen amiatt, hogy a délutáni hőségben nem jutottak folyadékhoz az eseményre érkezők, hogy a mentők slagot dobtak át a kerítésen, hogy vízhez jussanak a bulizók. Végül akkora tumultus alakult ki a locsolócsövek körül, hogy már nem lehetett hozzájuk férni. A szervezők a buli végeztével egy videóval jelentkeztek, amelyben köszönetet mondtak azoknak, akik ellátogattak az eseményre, ám ezen kívül nem közöltek mást.

Az esemény Facebook-oldalán megosztott elmarasztaló bejegyzésekből csak egyet idézünk:  „Remélem lesz, aki feljelentést tesz veszélyeztetésért. Ha a mentősök nem nyittatják ki azt a két slagot, bebukott volna az egész buli, és kaptok egy West Balkán 2. részt.”

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom