Újabb orosz üzletember esett ki az ablakon

HírKlikk 2024. október 21. 06:15 2024. okt. 21. 06:15

Oroszország hajdanában legnagyobb energiavállalatának, a Jukosznak az egykori második emberét, Mihail Rogacsovot a hétvégén találták meg a háza bejáratánál. A sérülései alapján nagy magasságból zuhant le.

Az orosz sajtó szerint Rogacsov a tizediken lakott. Halála kapcsán öngyilkosságról írnak, azt állítják, hogy búcsúlevelet is hátrahagyott, meg hogy rákos volt. A rendőrség állítólag tanulmányozza a levelet – állítja a Times információira hivatkozva a 444.

A lap szerint Rogacsov egykori vállalata, a Jukosz az azóta nemzetközi konferenciákon demokratát játszó egyik legnagyobb oligarcha, Mihail Hodorkovszkij gáz- és olajipari óriása volt. Putyin hatalmának végső bebiztosításának, és az orosz gazdasági-politikai rendszer átalakítása kulcspillanatának szokás tekinteni a Hodorkovszkijjal való leszámolást: 2003-ban letartóztatták, majd a Jukoszt is felszámolták.

A most kizuhanó Rogacsov ezután Oroszország papíron ma leggazdagabb embere, a Putyinhoz közelálló Vlagyimir Potanyin bányavállalatának, a Norilsk Nickelnek lett a vezérigazgató-helyettese. Később egy magánbefektetési alap ügyvezető igazgatója is volt, vezette pár évig az Orosz Technológiai Fejlesztési Alapítványt is.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom