Véres ruhában adta fel magát a solingeni késelő

HírKlikk 2024. augusztus 25. 11:50 2024. aug. 25. 11:50

Solingenben megerősítették, hogy rendőrkézre került az a 26 éves, Szíriában született férfi, aki három ember halálát, és több ember sebesüléseit okozta egy késes támadás alkalmával.  

Rendőrségi források szerint a férfi ruhája piszkos és véres volt. Herbert Reul észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter később elmondta: bizonyítékokat is találtak, amelyek a bűnösséget alátámasztják. A Spiegel  információi szerint a 26 éves Issa al H. a szíriai Deir al-Sor városában született, vette észre a hvg.hu

A szunnita muzulmán vallású férfi 2022 december végén érkezett Németországba, és menedékjogot kért. Korábban nem volt ismert iszlamista szélsőségesként a hatóságok előtt. Egy 67 és 56 éves férfi valamint egy 56 éves nő meghalt, hat ember súlyosan megsérült, közülük négyen életveszélyesen. 

Később az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a merényletet, közleményükben azt írták, hogy a szíriai férfi a szervezet tagja volt, és „a palesztinai és máshol élő muszlimokért, bosszúból” hajtotta végre a támadást. A támadás célpontja – ahogy írták – egy „keresztényekből álló csoport” volt. A rendőrség szombaton már letartóztatott egy 15 éves fiút, aki állítólag a bűncselekmény előtt beszélt a gyanúsítottal egy esetleges késes támadásról. A tinédzsert tervezett bűncselekmény bejelentésének elmulasztásával vádolják. Egyelőre nem tett vallomást. 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom