Az MTVA retteg az ellenzéki képviselők újabb látogatásától

Lendvai Ildikó 2019. január 24. 07:58 2019. jan. 24. 07:58

"Hogy mik vannak! És hogy kell vigyázni!"- így gúnyolódtunk kamaszkorunkban a folyton aggodalmaskodó felnőtteken. Az MTVA vezetői éjjel-nappal ezt mondogathatják. Folyamatosan reszketni méltóztatnak. (Ahogy este a nagyhatalmú Legfőbb Ügyészség épülete is csupa sötét ablakkal várta a demonstrálókat. Nem kell mindenkinek szeretni, de a sokat szidott Bokros Lajos annak idején mégiscsak kiment beszélni az ellene tüntetők közé.)

Az MTVA-ról viszont kiderült, hogy retteg az ellenzéki képviselők újabb látogatásától. Hadházy elmondta: azóta a munkatársak csak egyetlen ellenőrzött bejáraton mehetnek be dolgozni, és a kocsijuk csomagtartóját is átvizsgálják. Új fogalom született: a trójai csomagtartó. Mit lehet tudni, hány ördögien ravasz képviselő bujkál benne... 

A tüntetésen ugyan majd megfagytam, (otthon utána több bögre forró tea, magamra tekert pokróc, a cirkó magasabbra kapcsolása, na jó: némi vörösbor is), viszont a biztató hátbaveregetések és puszik mellett kaptam egy házilag sokszorosított rajzot is.

Rajta Polt Péter, (jut eszembe Gréczy Zsolt bonmot-ja: "Polt helyett Interpolt!"), szeme fekete csíkkal takarva, mint a még el nem ítélt gyanúsítottaké. Alatta a felirat: "P. Péter, leghűbb ügyész".

Tényleg ő a leghűbb. Persze nem az esküjéhez. Az ugyanis így szól: "Törvényi kötelezettségeim teljesítése során elfogulatlanul és részrehajlás nélkül járok el."

Aha.