Én is lehetek még a leendő Fidesz-párttörténeti Múzeum vezetője

Lendvai Ildikó 2018. október 5. 06:42 2018. okt. 5. 06:42

Amikor a miniszterelnök a Budai Vigadó átadásán bejelentette, hogy Magyarországon nincs kultúrharc, rögtön tudtam, hogy valami disznóság készül. És tényleg: menesztették a Petőfi Irodalmi Múzeumból Pröhle Gergelyt, aki egy ideje már a kormánysajtó célkeresztjébe került.

Utódja a hírek szerint a szélsőjobboldali Takaró Mihály lehet. Remek egy ember, tévedhetetlen ítéletű irodalmár. Horthy és Nyírő lelkes híve, nehezményezte Esterházy és Spiró Kossuth-díját, utóbbiról így nyilatkozott: "ez az ember, Spiró György, nevezzük embernek most...".

Kollégái szerint a Nyugatot "kis példányszámú zsidó lapocskának" nevezte. Szóval tényleg ott a helye a Petőfi irodalmi Múzeum élén, bízzunk benne, hogy Petőfit azért nem emlegeti majd jelentéktelen tót fűzfapoétácskaként.

Most várom, hogy a Tűzoltó Múzeum igazgatójának kinevezzenek egy piromániást. Utána talán én is lehetek még a leendő Fidesz-párttörténeti Múzeum vezetője. Alkalmas vagyok, a témában az elfogulatlanság és a tárgyszeretet jellemez. Akár Takarót.