Paralimpia 2024 – Döntős a kerekesszékes magyar női tőrválogatott

HírKlikk 2024. szeptember 5. 17:50 2024. szept. 5. 17:50

Második mérkőzésén is remekül vívott a magyar női kerekesszékes tőrválogatott a párizsi paralimpián, ezzel bejutott az esti döntőbe.

Az idén Európa-bajnok csapatnak a tíz együttest felvonultató mezőnyben a hiányos 16-os táblán még nem volt dolga a csütörtöki versenyben, majd a nyolc között fölényesen, 45-19-re győzte le a franciákat.

Az elődöntőben a hongkongiakkal vívott Hajmási Éva, Madarászné Mező Boglárka és Krajnyák Zsuzsanna. Az együttes negyedik tagja, Veres Amarilla ezúttal sem jutott szerephez. A csapatokban legalább egy B kategóriás, azaz a vívás szempontjából komolyabb sérüléssel rendelkező vívónak kell szerepelnie, ez a magyaroknál Mező Boglárka.

Hajmási 5-0-val kezdett, majd Mező 10-1-re kikapott A kategóriás ellenfelétől, de aztán Krajnyák fordított a hongkongiak B kategóriás vívójával, Tonggal szemben. A második körben nőtt a magyar előny, így Mező Boglárka 30-24-ről kezdett Tonggal, akit 5-3-ra legyőzött, ezzel nyolc tusra nőtt az előny. Ezt követően Krajnyák rendkívül motivált vívással 5-0-ra nyert, majd Hajmási 40-27-ről 5-2-vel zárta le a mérkőzést, amely 45-29-cel ért véget.

A három éve, Tokióban bronzérmes magyarok a 20 órakor kezdődő fináléban a kínaiakkal vagy az olaszokkal mérkőznek majd meg az aranyért az impozáns Grand Palais-ban.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom