Szél Bernadett: győztünk!

Szél Bernadett 2016. május 17. 19:15 2016. máj. 17. 19:15

A strasbourgi bíróság nekünk adott igazat Kövér Lászlóval szemben. A testület kimondta, hogy sérült a véleménynyilvánítás szabadságához való jogunk - hozzáteszem van bennem szomorúság azzal kapcsolatban, hogy a saját hazámban már nem tudtam érvényt szerezni az igazamnak.

A kezdetektől hangsúlyoztuk, hogy az országgyűlési fegyelmi jogkörök nem felelnek meg az európai szintű alapjogi minimumnak, innentől kezdve megnyugtató, hogy a képviselőket megillető szólásszabadság Magyarországon nem korlátozható, ugyanakkor tényleg elkeserítőnek tartom, hogy ennek kimondásáért a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáig kellett menni.

Mi továbbra is minden parlamenti és parlamenten kívüli eszközzel tiltakozni fogunk a kormány öncélú, a választók érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyó kezdeményezései ellen és elvárjuk, hogy Kövér László fogadja el a mai döntést és mostantól semmilyen esetben ne próbálja meg szabályozási eszközökkel korlátozni a képviselői szólásszabadságot!

Beszédes, hogy a 92 óta működő rendszerben eddig összesen 8 nagykamarai ügy volt, abból hatot (!) OV rendszere termelt ki...