Ezt az autót biztosan nő vezeti...

Foglár Noémi 2019. augusztus 10. 11:36 2019. aug. 10. 11:36

Ha a férfiakat kérdeznénk, napestig sorolnák azokat a hibákat, amelyeket szerintük tipikusan a női sofőrök követnek el és lássuk be, lenne némi igazság a mondandójukban.

A legtöbb férfi előítélettel fogadja, ha a volán mögött a gyengébbik nem képviselője ül. Azonban a női vezetők sokat tehetnek azért, hogy legyőzzék a gyengeségeinket - már akinek van -, és egyúttal az előítéletekkel is leszámoljanak.

Ne vagánykodjunk, de az óvatoskodást se vigyük túlzásba! Vannak nők, akik akkor is indexelnek, ha csak eszükbe jut, hogy talán mehetnének jobbra is, míg mások akkor sem, ha az autópályán sávot akarnak váltani. Egyesek tehát túlzottan óvatosak, mások pedig indokolatlanul vagányak.

Mindkét hozzáállás ugyanannyira veszélyes. Ha olyan lassan haladunk, hogy azzal akadályozzuk a forgalmat, a minket előzők balesetet okozhatnak, aminek, ha közvetve is, mi magunk is okozói leszünk. Ha azonban mi száguldozunk, legalább annyira felelőtlenül viselkedünk, mint a másik esetben.

A parkolás is csak gyakorlás kérdése... Sokan küzdünk azzal, hogy nem érezzük, hogy az autó milyen széles és milyen hosszú. Ennek köszönhetően képtelenek vagyunk jó időben jó irányba tekerni a kormányt a parkolásnál. Ez leginkább a helytelen oktatás következménye, de az önbizalmunk hiánya is közrejátszhat benne.

Pedig csak gyakorlás kérdése az egész. Amit a rutinpályán elsajátítottunk, az vajmi kevés ahhoz, hogy a forgalomban is megálljuk a helyünket. Ne szégyelljük a gyakorlást, persze eleinte egy nyugodt, tágas helyen.

Tanuljunk meg kereket cserélni is! Ne essünk kétségbe, ha defektet kaptunk! Mi magunk is meg tudjuk oldani a helyzetet, de mindenesetre igyekezzünk a forgalomtól minél messzebbre állni. Kapcsoljuk be a vészvillogót, húzzuk be a kéziféket, majd tegyük sebességbe az autót, hogy ne mozdulhasson el.

Lazítsuk meg a kerékcsavarokat, helyezzük el a karosszéria megfelelő pontján az emelőt, és emeljük meg annyira az autót, hogy a cserélendő kerék felfújt állapotban is néhány centivel a föld fölött legyen. Vegyük le a kereket, helyezzük fel az újat, és húzzuk meg a csavarokat. Engedjük le az emelőt, majd a biztonság kedvéért húzzunk még egy kicsit a csavarokon.

Forrás: Hírklikk