Hol a legjobb aludni?

HírKlikk 2019. január 22. 16:00 2019. jan. 22. 16:00

A fenti kérdésre különböző válaszokat kaphatunk, bár abban a többség egyet ért, hogy otthon, az ágyunkban. Igen ám, de az sem mindegy, hogy milyen ez az ágy, hiszen rengeteg féle típus közül választhatunk manapság.

Egyik véglet, amikor kevés hellyel rendelkezünk, így a látványos franciaágy, mint opció azonnal lekerül a listáról. A kis lakásokba találták ki az ágyneműtartós, ágyazható kanapékat, amik nappal kis helyet foglalnak, de este seperc alatt varázsolhatunk magunknak belőle hálószobát. Hiszen az állandó alvásra szánt kanapéknál csak ki kell húzni az ülőfelületet, majd kipakolni az ágyneműket, végül pedig lehajtani a háttámlát és már készen is van a 2 személyes franciaágyunk.

Ha van elég helyünk, akkor mindenképp érdemes igazi francia ágyban gondolkodnunk, hiszen mégiscsak ez a legkényelmesebb variáció. Persze ebből is többféle közül választhatunk, hiszen létezik az egybeszerelt ágy, valamint a franciaágy keret ágyráccsal és külön matraccal.

Az egybeszerelt verzió

Ez a típus az, amelyik rendelkezik ágyneműtartóval, felfelé tudjuk nyitni, majd nappalra az ágyneműt el tudjuk helyezni benne, így eltüntethetjük az éjszaka nyomait. Ha nem vagyunk igazán ágyazós típusok, akkor jó szolgálatot tehet egy megfelelő méretű ágytakaró. Ezt csak ráterítjük az ágyneműre, ami szintén remek álcázóberendezés, annyi különbséggel, hogy egy jól megválasztott ágytakaró nagyon dekoratívvá tudja tenni a szobát is.

Ellenben az egybeszerelt ágynak akad némi hátránya is, hiszen ebben az esetben a matrac nem mozgatható külön, így takarítani is jóval macerásabb. Arról nem is beszélve, hogy ha valami probléma lesz egy alkatrésszel, akkor azt kicserélni roppant körülményes és még nem is említettük, hogy mi van akkor, ha kifeküdtük az évek folyamán a matracot.

Ágykeret ágyráccsal

Éppen ezek elkerülése végett érdemesebb az ágykeretet választani ágyráccsal és kedvünk szerint választható matraccal. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az általában fa ágykerethez tartozik egy különálló, de az ágykeretbe illő ágyrács, ami manapság már nem kötelező, hogy a hagyományos lécekből álljon, hanem lehet egy megbízható bútorlap is. Az egyetlen, amit hátrányként tudunk említeni, hogy nincs külön ágyneműtartója, ami nem is annyira rossz, ha figyelembe vesszük napjaink kutatásait. Ezek szerint az elől hagyott ágyneműben sokkal hamarabb pusztulnak el az élősködők, mint az elrakottban. Érdemes lehet gyakran szellőztetni azokat, ha nem akarunk különböző kéretlen vendégekkel együtt aludni.

Ennél a típusnál a matrac tisztítása is sokkal könnyebben megoldható, sőt rendelés esetén is kényelmesebb, mivel lapra szerelt állapotban kapjuk meg az ágykeretet. Ennek összeszerelése sem kell, hogy ránk várjon, mivel a Nonstop Bútor-tól megszokott odafigyeléssel az összeszerelési szolgáltatás keretében ezt is meg tudjuk oldani.

Forrás: Hírklikk