Magadnak kell tetszened - tegyél érte!

Foglár Noémi 2019. augusztus 23. 13:52 2019. aug. 23. 13:52

Ha sminkelés előtt bevetsz néhány apró trükköt a makulátlan külső elérése érdekében, garantáltan elégedett leszel az eredménnyel, amikor a tükörbe nézel.

Tüntesd el a karikákat!

Tarts folyó hideg víz alá egy evőkanalat, majd domború oldalát helyezd a szemedre, s tartsd rajta néhány percig! Önts pár csepp hideg tejet élesztőre, dolgozd össze, majd kend a szemed környékére. Amíg a pakolás szárad, tartsd nyitva a szemed, majd távolítsd el egy vizes vattakoronggal!

Szemöldököd formáját az arcformádhoz illőre alakítsd!

A nagyon kiszedett, vékony szemöldöktől óvakodj, mert az nem keretezi igazán az arcvonásaidat. A nagyon dús szemöldök sem ajánlatos, mert akkor a figyelem arra terelődik, és kisminkelt szemed veszít hangsúlyosságából. A szépen ívelt, a vége felé fokozatosan elvékonyodó szemöldökforma a legideálisabb, az a nők többségének jól áll.

Megjelentek az első ráncaid?

Apró trükkökkel elfedheted őket. A sminkelést alapozással kezd, de ne porpúdert használj, mert az nem takarja el a ráncokat. Sőt, kiemeli őket, mivel meggyűlik a barázdákban.

A smink mellett a frizurával is ügyeskedhetsz. Ha lófarokba kötöd a hajad, a bőröd enyhén megfeszül a halántékodon, s így az apró ráncok eltűnnek. A homlokodon jelentkező ráncokat pedig frufruval palástolhatod legkönnyebben.

Ne legyen lapos…

Ha jól van levágva a hajad, és odafigyelsz néhány dologra hajmosás és hajformázás közben, akkor hatásosan tudsz védekezni a lelapuló frizura ellen. Használj olyan gyógynövényes sampont, amelynek magas a proteintartalma. Hatására nem lesz szálkás, töredezett végű a hajad, így a hajszálaid nem tapadnak össze és nem lapulnak le.

Használj balzsamot, de bánj vele óvatosan! Ha túl sokat viszel fel belőle, vagy nem öblíted ki alaposan, akkor a hajszálaid összetapadnak és a súlyuk miatt a hajtöveid szorosan a fejbőrödhöz simulnak. Hajmosás után öblítsd le a hajad almaecetes vízzel. Ettől a hajszálaid könnyűvé válnak, és dúsabbnak hatnak.

A procedúra végén tányéros hajszárítót használj, hogy a tányér tüskéiből áradó levegő megemelhesse a hajad. Formázáskor tupírozz a hajtöveknél, a frizurád ettől is dúsabbnak fog hatni.

Forrás: Hírklikk