Napozási tanácsok, amiket érdemes megfogadni

HírKlikk 2017. június 11. 09:53 2017. jún. 11. 09:53

Nyár elején védtelenebb a bőr, fokozottabb fényvédelem szükséges. Nyár végére nő a természetes védelmünk a bőrben, a nagyobb számban lévő pigmentsejtek és a felhám vastagodása miatt, ilyenkor tehát tovább tudunk a napon leégés nélkül tartózkodni, azonban fényvédő krémeket ilyenkor is használnunk kell.

Ma már számtalan napozás utáni termék is létezik, melyek nemcsak ápolnak, de fenntartják vagy fokozzák a barnaságot.

3 jótanács, mielőtt nekivágsz a nyárnak vagy a nyaralásnak.

A strand az a hely, ahová nem ciki smink nélkül menni. Sőt, a napozás előtt érdemes alaposan megtisztítani az arcbőrödet és a dekoltázsodat is, majd fényvédőt használni, hogy megfelelő biztonságban legyél.

Egy nyári kalap és a napszemüveg elengedhetetlen kellékei a nyárnak. Nem csupán stílusos kiegészítők, de érdemes többet áldozni egy megfelelő UV szűrővel ellátott szemüvegre, mely biztosan megvédi szemed a sugaraktól, a kalap pedig segít, hogy elkerülhesd a napszúrást.

A jelszó: VÍZ. Igyál minél több folyadékot - vizet, cukrozatlan teát -, mert a kánikulában észre sem vesszük, és máris utolér a dehidratáció. Mivel ilyenkor úgysem eszünk annyit, fogyassz inkább lédús salátákat, és sok-sok gyümölcsöt, és kerüld az alkoholtartalmú italokat, melyek csak még jobban kiszárítják a szervezetet.