Ne hagyja, hogy az idő nyomot hagyjon!

Foglár Noémi 2019. augusztus 16. 16:12 2019. aug. 16. 16:12

Napi pár percnyi arcgimnasztikával könnyedén elérheti, hogy arca izmai ismét fiatalosak, friss mozgásúak legyenek, és arcbőre feszessé, ráncmentessé váljon.

Az arca frisségét megőrző, illetve újjávarázsoló gyakorlatokat mindig nedves, puha bőrön végezze, különben épp a céllal ellentétes hatást fog elérni, ugyanis a száraz bőrön végzett arcgimnasztika fokozhatja a ráncosodást.

Érdemes reggelenként nekilátnia a feladatnak, mivel alvás során az izmai ellazulnak. Ébredés után öblítse le arcát hideg vízzel, majd kenjen rá olyan arctisztító krémet, amely nem szívódik fel gyorsan. Álljon a tükör elé, és elsőnként küzdjön meg homloka ráncaival!

Lazítsa el homlokát, szemöldökeire nyomja rá mutatóujjait, ezzel megakadályozva, hogy elmozdulhassanak a gyakorlat végzése alatt. Majd feszítse meg homlokát úgy, hogy közben vízszintesen ráncok alakuljanak ki rajta. Bár szemöldökei ettől alapvetően megemelkednének, ujjaival annyira erősen kell tartania őket, hogy meg se mozduljanak. Tartsa ezt az állapotot öt másodpercig, majd lazítson. Ismételje meg a gyakorlatot ötször. Ujjait tartsa továbbra is a szemöldökívén, s folytassa orra feszesítésével!

Képezzen függőleges ráncokat homlokán. Húzza össze úgy az izmait, mintha a két szemöldökét közelítené egymáshoz, de közben ügyeljen, hogy csak az izmok dolgozzanak, szemöldökei pedig a helyükön maradjanak. A feszítés öt másodpercig tartson, majd éppennyi lazítás kövesse. Hajtsa végre ötször a feladatot, ha jól csinálja, érezni fogja, hogy orrtöve izmai elfáradtak. Jöhet a külső szemráncok elkerülése érdekében végzendő gyakorlat.

Tenyereit nyomja a halántékára, ügyelve arra, hogy közben a szeme körül ne képződjenek ráncok! Erőteljesen csukja be a szemét, tartsa így három másodpercig, majd lazán nyissa ki, elernyesztve az izmokat. Feszítés közben a halánték fölötti bőr a szem felé húzódna, de ezt akadályozza meg tenyerei szorításával. Végezze el legalább hatszor a feladatot, majd vegye fel a harcot a szája körüli ráncokkal!

Lassan és erőteljesen húzza oldalra száját, hogy izmai az egyik oldalon megnyúljanak, a másikon pedig összehúzódjanak. Ötször-ötször tegye meg ezt mindkét irányba, majd csücsörítse száját és az előzőhöz hasonló módon mozgassa fel, az orra irányába, majd le az álla felé. Ezt követően mozgassa folyamatosan száját mind a négy irányba, mintha kört írna le vele.

Az izommozgatásnak köszönhetően fokozódni fog arcában a vérkeringés, bőre kipirosodik, átforrósodik, izmai elfáradnak. Abszolút kellemes érzés lesz, amely remélhetőleg arra fogja ösztönözni, hogy rendszeresen végezze az ismertetett kozmetikai gyakorlatokat. Higgye el, megéri!

Forrás: Hírklikk