Az igazi kérdés: mivel zsarolhatja a Fidesz Varga Juditot?

Föld S. Péter 2024. április 5. 07:30 2024. ápr. 5. 07:30

Nem engedi el a Fidesz Varga Judit kezét, de ennek bizonyára nem örül a volt miniszter. Nem hagyják, hogy méltósággal távozzon a közéletből, előbb még alaposan megalázzák, és még attól sem riadnak vissza, hogy Hajdú Péter Frizbi műsorába vezényeljék. Pedig mindenki tudja, hogy annál már nincs lejjebb.

Varga Juditot előbb miniszterként, majd menesztése után bukott politikusként használja a rogáni kommunikáció, ráadásul, mint láthattuk, igen alantas módon, a Frizbiben. Annak, hogy ilyen megalázó helyzetbe hozhatták a kegyelmi botrányba belebukott politikust, egyetlen életszerű oka lehet: a Fideszben valamivel zsarolják a volt igazságügyi minisztert. Más magyarázat nem adódik, Varga ugyanis tanult, tehetséges ember, normálisabb annál, minthogy saját jószántából egy minden kritikán aluli, nem éppen makulátlan előéletű celeb műsorában teregesse ki házassága szennyesét. Egy hozzá hasonló kaliber saját elhatározásából soha nem tenne ilyet, s még amennyiben igazak is a volt férjével kapcsolatos vádjai, miszerint több mint másfél évtizedig bántalmazó kapcsolatban élt, egy magára valamit adó, tanult és intelligens fiatal nő soha nem vetemedne arra, hogy épp Hajdú Péternek beszélje ki házasságának másra nem tartozó dolgait. 

Hajdú Pétert nem kell bemutatni a nagyközönségnek, de talán már nem mindenki emlékszik a viselt dolgaira, ezért érdemes felidézni, hogy 2020 decemberében a kormánytól független sajtóban érdekes hírek jelentek meg vele kapcsolatban. Arról cikkeztek akkor a lapok, hogy jogerős ítélet született Hajdú Péter és két társa ügyében, akiket különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádoltak. A bíróság Hajdú Pétert, mint I. rendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélte, amiért Hajdú – az ítélet szerint - több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Mindezt oly módon követte el, hogy a kft.-je nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlanul levonta. 

Ezt az embert találta meg a fideszes kommunikáció, hogy a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel tartalmáról elvonja a figyelmet. A bíróság által elítélt, Varga Juditot áhítattal hallgató és néző, magát műsorvezetőnek mondó Hajdúval kívánják hiteltelenné tenni Varga Judit volt férjét, s a neki felrótt – nem bizonyított – erőszakos cselekményekkel, azaz, egy házassági csetepaté vélt vagy valós, ám másokra semmiképpen sem tartozó részleteivel traktálják a közvéleményt.

Ennyit a Fidesz által megmondóemberré előléptetett Hajdú erkölcsi magasságairól. Ami pedig hősünk – még mindig Hajdúról beszélünk – szakmaiságát illeti, ebben a tekintetben is van szégyenkezni valója. Néhány évvel ezelőtt az akkor még igen sikeres Schobert Norbertet (Norbit) és feleségét, Rékát hívta meg a műsorába. A fitneszguru és neje igen nyíltan beszéltek mindenről, arról is, ami a hálószobában történt velük. Így, hála a most Varga Judittal is interjút készítő Hajdú Péter közreműködésének, megtudhattuk, hogy Réka Fricinek szokta nevezni Norbi férfiasságát. Olyan is volt, hogy legalábbis elmondásuk szerint, kapcsolatuk kezdetén tíz órán keresztül 47-szer szexeltek. (Erre szokás mondani: ezek most panaszkodnak, vagy dicsekszenek?)

Nos, ebbe az erkölcsi és szakmai mocsárba kergette a rogáni kommunikációs kommandó Varga Juditot. Azt a volt politikust, aki egy évvel ezelőtt, K. Endre kegyelmi kérvényének pozitív elbírálása idején igazságügyi miniszter volt, de még két hónappal ezelőtt is a Fidesz EP listájának vezetésére kiszemelt, nem mellesleg országgyűlési képviselő.

Ma már Varga Judit nem miniszter, nem vezet listát és nem képvisel senkit az országgyűlésben. Nagyot fordult vele a világ, néhány héttel korábban maga sem gondolta volna, hogy egyszer majd saját akaratától függetlenül, sőt, feltehetőleg annak ellenére, ilyen hajdúpéteri mélységekbe kell majd süllyednie. 

Elmondása szerint – nem tudni persze, hogy mennyire lehet ezt komolyan venni – jelenleg asztalosnak tanul. Jó kézügyessége van, szeret barkácsolni, ha a Fidesz békén hagyja, még az sem kizárt, hogy asztalosként boldog, de legalábbis tisztességes élete lesz.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom