Baszjad Izü az ellenzéki előválasztás titkos esélyese

Föld S. Péter 2021. szeptember 21. 07:13 2021. szept. 21. 07:13

A hétvégén az volt a sláger, hogy a milliárdokkal kistafírozott Magyarságkutató Intézet Klasszika-filológia Kutatóközpontjának igazgatója arra a következtetésre jutott, hogy Baszjad Izüt! Vagyis, hogy nem az eddig ismert, a XII. századból származó magyar nyelvű szöveg, a Halotti beszéd a legrégebb honi nyelvemlék, hanem egy még annál is régebbi, egy VII. századi avar tűtartón olvasható két szó: Baszjad Izüt! Mindez nem azt jelenti, amire elsőre gondolnánk, hanem egy nagyon komoly, tudományosnak mondott felfedezés gyümölcse, és magyarul annyit tesz, hogy Tű, győzd le Üngürt!

Akinek idáig nem világos, annak elmagyarázzuk. Ezt követően sem lesz érthető, de legalább lesz hozzá magyarázat. Arról van szó, legalábbis Fehér Bence kutatóközponti igazgató interpretálásában, hogy a baszjad szó azt jelenti nyomni, legyőzni, az Izü pedig a magyar Üngür megfelelője (van-e ki ezen ősi szót ismeri?) és démont jelent.

Vagyis, nem kell senkit szexuálisan abuzálni, Izüt különösen nem, viszont meg kell szabadulnunk a démonoktól. Amire egyébként volna igény, merthogy ebben az országban nem ma kezdődött a démonok uralma. Nem szívesen írnám le, hogy pontosan mikor, mert még valaki beazonosítaná, hogy mire gondolok.

Ezt pedig nem vállalhatom, még nem kaptam engedélyt arra, hogy olyan bátor legyek, mint például a CÖF derék emberei. Akik – a hírek szerint – vándorkiállításon hordják körbe az országban a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! feliratú buszt. Elrettentésül teszik ezt, és a jobb érthetőség kedvéért 2006-ból való rendőrruhát is megtekinthetnek az érdeklődők. (Már akinek nem akad jobb dolga, mint ostoba, kiállításnak kinevezett cirkuszt nézni). A CÖF vezetőiről most nem írnék részletesen, megtettem már többször is, akit érdekel kicsodák ezek a Muppet Showból szalajtott szánalmas szerencsétlenek, itt elolvashatja.

Az ő szemükben Gyurcsány az Izü, őt kell elűzni mindenáron, vagy, legalábbis megakadályozni a visszatértét. Akkor is, ha esze ágában sincs visszatérni, de a Fidesz éber katonáit nem lehet átvágni, ők mindenkinél jobban tudják, hogy Karácsony mögött is Gyurcsány áll, Fekete-Győr, Márki-Zay és Jakab mögött szintén.

Dobrev mögött két Gyurcsány áll.

Ebből következik, hogyha most vasárnap volnának az ellenzéki előválasztások, Baszjad Izü lenne a befutó. Minden fa mögött Gyurcsányt kell sejteni, ugyanis minden bokorból ő les ránk, nem árt, ha vigyázunk. Gyurcsány a Nemzet Izüje, őt kell elűzni, kár, hogy manapság már nincsenek tűtartók, rájuk lehetne vésni a szöveget, hogy Baszjad Izüt!, és Gyurcsánynak máris annyi.

Pedig, volna megoldás. Mondjuk, ha Mészáros Lőrinc vásárolna egy avar tűtartó-összeszerelő üzemet – kínai hitelből, harminc évre titkosítva a tranzakciót – és minden egyes tűtartóra felírnák, hogy űzd el Gyurcsányt. Pontosabban azt, hogy baszjad, ami persze nem azt jelenti, amire mindenki gondol, hanem azt, hogy a haza mindenek előtt, Orbán Viktor mindenki fölött.