Egészpályás letámadás Magyarország ellen

Föld S. Péter 2023. november 27. 15:00 2023. nov. 27. 15:00

„Nemzeti konzultáció, EP- és önkormányzati választás. Egészpályás letámadás. Mi támadunk, ők védekeznek.” Ezt a veretes szöveget töltötte fel Orbán Viktor stábja a miniszterelnök a Facebook oldalára. Hogy kit támadnak, azt ezúttal nem nevesítették, de nem nehéz kitalálni: mint az utóbbi hónapokban mindig, most is Brüsszel van a célkeresztben. Jó tudni azonban, hogy mindez csak álca: a békepárti utcai harcos valójában nem az Európai Unió ellen, hanem saját országára támad.

Megkérdezhetnénk a Fidesz még mindig igen nagyszámú híveit és szimpatizánsait: ti tényleg ilyen országot akartatok? Olyan országban akartatok élni, ahol csak a kormány kezdeményezhet népszavazást, nem lesznek szakszervezetek a honvédségnél és nem lesz (kötelező) munkaalkalmassági vizsgálat a vállalatoknál? Nem lesz semmi, amit Orbán nem akar, de lesz minden, ami az ő és csókosai zsebét tovább dagasztja. Katonai létesítménynek előléptetett Déli körvasút, tehervonatok ezreivel a sűrűn lakott újbudai házak között, mert ez jó üzlet és Mészáros Lőrinc V-Híd nevű cége már fel is vett rá előlegként 101 milliárd forintot. Felhőkarcoló és Kis-Dubaj a Hősök tere mögött, ami ugyan elrondítja a városképet, viszont a befektetőnek nagyon megéri, vagy, teszem azt, a Magyar Rádió ikonikus épületének lebontása. Építésként kommunikált rombolás, amerre csak a szem ellát. 

Mindeközben Lázár János bejelentette, hogy a külföldi építőipari cégek tegyék le a lantot és adják el a cégüket rendes magyar vállalkozóknak. A már említett Mészáros Lőrincnek így válik a kezében arannyá minden, de a miniszterelnök saját lábon álló vejének, Tiborcz Istvánnak sincs oka a panaszra, az ő vagyona is szépen gyarapodik. Lázár korábban már beszélt arról, hogy a külföldi élelmiszerláncokat is „kitoloncolná” az országból. Ez a magyar virtus: nem versenyezni másokkal, tanulni azoktól, akik valamiben jobbak nálunk, hanem ha lehet, eltakarítani őket az útból.

Németh Szilárd egy korábbi emlékezetes elszólásában már beszélt arról, hogy eltakarítaná a civil szervezeteket is. Orbán alig győzte finomítani a pacalpörköltjéről és durva megszólalásairól elhíresült Fidesz-alelnök szavait. Magyarázkodott a miniszterelnök, hogy a kormány nem akarja eltakarítani a civil szervezeteket, de a magyar embereknek minden közéleti szereplőről joguk van tudni, hogy kicsoda és honnan kapja a pénzét. Orbán itt a magyar emberek amnéziájára támaszkodott, hiszen csak igen kevesen emlékeznek arra, hogy voltak évek, amikor a Fideszt külföldről (Németországból) érkező támogatások tartották életben. (Erről Nemrég még a Fidesz is külföldi támogatásokból élt - című cikkünkben részletesen is írtunk.)

Amúgy pedig tényleg jogunkban állna tudni a közéleti szereplőkről, hogy „kicsoda, és honnan kapja a pénzét.” Hogy miért kell a kínai kommunista elvtársurakkal kötött szerződéseket évtizedekre titkosítani, mi lehet azokban megállapodásokban annyira bizalmas, hogy nem tartozik a magyar emberekre? Miért ment Orbán Viktor Moszkvába, miért parolázott a Putyin nevű nemzetközi körözés alatt álló háborús bűnössel?

Azok kedvéért, akik még nagyon fiatalok, vagy már annyira középkorúak, hogy nem emlékeznek, felelevenítjük: a Fidesz nem ma kezdte az egészpályás letámadást. Gyakorlatilag kezdetektől fogva ez volt a taktikájuk, csak akkor még nem ők mondták ezt magukról, hanem mások állították róluk. A Fidesz által kedvelt egészpályás letámadás – Orbán kedven sportágából, a futballból vesszük a hasonlatot – az ő olvasatukban nem abban állt, hogy az ellenfelet már a saját térfelén megtámadjuk, és akadályozzuk, zavarjuk a labda kihozatalában. A Fidesz egészpályás letámadásának az a lényege, hogy az ellenfelet, aki az ő szemükben ellenség, már a mérkőzés megkezdése előtt, az öltözőben tönkre rúgják.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom