Magyar Kisdíj

Föld S. Péter 2021. július 30. 17:40 2021. júl. 30. 17:40

Rájár a rúd a magyar kormányra, legalábbis ez következik a Forma 1-es Magyar Nagydíjra érkező világbajnok pilóták megszólalásaiból. Előbb a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton, majd a négyszeres világelső Sebastian Vettel kritizálta a magyar kormány gyermekvédőnek nevezett, ám valójában a másságot a pedofiliával összemosó törvényét. A hazánkban korábban közönségkedvencnek számító Hamilton kapott is emiatt hideget-meleget az igaz magyar kommentelőktől. Még Varga Judit igazságügyi miniszter is hallatta a hangját, aki azt írta a pilótának, hogy cipész maradjon a kaptafánál.

„Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, egészen pontosan Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve, szeretném a támogatásomat kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. A törvény elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli a szabadságot, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret vagy hogyan határozza meg önmagát” – írta Instagram-oldalán Lewis Hamilton, akiről köztudott, hogy kiáll a kisebbségek jogaiért, a Black Lives Matter élharcosa, és az LMBTQ-kampányban is szerepet vállal.

Erre írta válaszul, megannyi bokros teendőjét félbeszakítva Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy nem ért egyet a pilóta véleményével.

„Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához. A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik, nem külföldi autóversenyzőkre. Jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.”

Varga miniszter soraiban a nagyközönség számára annyi az új információ, hogy kiderült: a miniszter asszony nemcsak vizsgázott a KRESZ-ből, de készült is a megmérettetésre, ráadásul még azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy tankönyvekből készült, és nem a sajtóból. A többi, amit írt, a szokásos maszlag, amivel a magyar kormány tagjai és a Fidesz prominensei a vállalhatatlan törvényt menteni és magyarázni szokták.

Egy másik Forma 1-es nagyágyú, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is a magyar kormány felé kormányozta autóját. Már az is rossz jel lehetett, hogy a pilóta a megérkezése után tartott sajtótájékoztatóra egy szivárványos cipőt vett fel, innen sejthető volt, hogy nem feltétlenül azonosul a magyar kormány gyemekvédőnek csúfolt törvényével. A sejtések aztán beigazolódtak, Vettel ugyanis a következőket írta: „Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz. Szerintem már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni. Természetesen nem nekünk kell törvényeket hoznunk, de a mi felelősségünk is, hogy támogassuk azokat, akiket ez hátrányosan érintett”

Vettelnek még nem válaszoltak a magyar hivatalosságok, például, hogy fogja be a pofáját, és ha Magyarországra jön, tisztelje a törvényeinket, de ami késik, nem múlik, előbb-utóbb nyilván ő is megkapja majd a magáét. Lehet, Szijjártó Péter küldi el őt melegebb éghajlatra, de nem kizárt, hogy még nála is nagyobb hatalmasság védi meg Magyarországot a Forma I-es világbajnokok támadásától. Akik mögött egyébként Brüsszel áll, mely város viszont Soros György zsoldjába szegődött, akiről pedig mindenki tudja, hogy születése óta gyűlöli a magyarokat és Gyurcsány Ferenc kottájából játszik.

Vagy fordítva. A lényeg, hogy már nemcsak Brüsszel támad bennünket, de a Forma-1 világbajnokai sem bírnak magukkal. Őket is meg kell állítani, ezért kell a nemzeti konzultáció, a népszavazás, végső megoldásként akár még Kövér László is bevethető, hogy egy kiadós büntetéssel megfutamítsa a gonosz ármányt.