„Magyarország kormánya megbízásából”

Gusztos István 2023. december 6. 12:45 2023. dec. 6. 12:45

Remélem, a jelenlegi és a korábbi „társadalmi célú reklámokat” gondosan megőrzik mint bizonyítékokat – de talán most is elhangozhatna mondjuk egy képviselői felszólalás, amelyet Polt Péter följelentésnek értékelhetne…

Bár tudtommal például a hivatali hatalommal való visszaélés, közpénzek – óriási mennyiségről, nem guruló dollárcentekről van ám szó! – hűtlen kezelése, az uszítás, a választási csalás hivatalból üldözendő bűncselekmények, és annyi minden elhangzott már – legalább a látszat kedvéért el kellett volna rendelni valami „nyomozást”.

De már a látszatra sem adnak, régóta. Talán ezt az arcátlanságot lehet a legnehezebben elviselni.

Nincsen remény. 

Nincsen remény?

Nézem ezt a „társadalmi célú reklámot”, eszembe jutnak a korábbiak. A jól begyakorolt módszer a végtelenségig leegyszerűsödött: célratörő, hidegvérű, józan. Profik által készített, a megcélzott közönség nagy részét biztosan megtaláló, szégyentelen; tartalmi szempontból viszont hihetetlenül bornírt munka. Olyan, amilyet csak tökéletesen gátlástalan, amorális bűnszervezet tud megcsinálni. Nincs, nem is lehet semmilyen mentségük nemcsak a megrendelőknek, az elkészítőknek sem.

A szóban forgó reklám minden eleme hülyeség, hazugság, rágalom, uszítás. De a maffia a maga közönségét folyamatosan karbantartotta – nincs az a képtelenség, amelyet képtelenségnek tartanának, amelyet ne hinnének el, vagy ne játszanák el, hogy elhiszik. Undorító az egész, s talán leginkább az a kiszámított aljasság, ahogy Ukrajnáról szól a film.

Uszításról beszélek, miközben tudom: a Btk. szerinti uszítás bármelyik alakzata jelen esetben nehezen bizonyítható. De azt is tudom, hogy a (párt)államhatalom folytatta uszításnál nincs semmi, ami jobban rombolná a társadalmat.

Talán föl kell készülnünk arra is, hogy „Brüsszel”-ellenes tüntetések lesznek, hogy elvadult emberek – ha már egyik Soros sincs kéznél – Gyurcsányt amolyan ku-klux-klanos módra szurokba mártanák, tollban meghempergetnék, kerítésre ültetnék.  Talán „Békemenet” vonul majd óvodák, iskolák elé, hogy „megvédjék” a gyermekeket a gendertől, a nemváltó műtétektől.

Talán végképp úrrá lesz a maffia által gerjesztett őrület, utána pedig csak a szégyen marad. Szégyellhetik például magukat azok, akik eltűrik keresztény, zsidó vagy bármilyen hitük meggyalázását – azt, hogy az egyházak, vallási szervezetek mindeddig a tiltakozás semmilyen komoly formájára nem voltak képesek, hajlandók.

És szégyellhetjük magunkat valamennyien, amiért ez a botrány nálunk újra meg újra megtörténhet, amiért mindennapjaink a megszokott botrányok közepette telnek.

Nézem ezt a közpénzből, a „kormány” megbízásából készült „társadalmi célú” reklámot: hányinger fog el, amely dermedtségbe megy át.

A lélegzetem is elakad: nem vagyok vallásos, de azt hiszem, ilyen lehet, amikor a Gonosz megjelenik...



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom