Választói érdeklődés hiányában elmaradt...

Herényi Károly 2024. április 2. 15:00 2024. ápr. 2. 15:00

…a Fidesz és Orbán leváltása 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben. A parlamentben ülő ellenzéki pártoknak három választáson nem sikerült a szavazói mozgósítás, olyannyira, hogy nemhogy nem győztek, a Fidesz mind a háromszor kétharmadot szerzett. A mögöttünk hagyott 14 évben az ellenzék semmiféle politikai innovációval nem volt képes előállni.

Ma sem rendelkeznek a széles tömegek számára reményeket keltő jövőképpel, társadalmi mozgósítóerejük roppant csekély. A kormányzati hibákat és bűnöket rossz, átgondolatlan és összehangolatlan kommunikációs stratégiájuk miatt nem voltak képesek kiaknázni.   

A politikát lehet tudatosan alakítani – ahogy Orbán teszi – és vannak előre nem látható, önmagukat alakító események, amilyen a kegyelmi ügy volt. Az ellenzéki kommunikáció törzse a kegyelmi ügyben a pedofília volt, ahelyett, hogy összefogva, a számukra politikailag sokkal nagyobb haszonnal kecsegtetően, reggeltől estig a kormány és Orbán felelősségét feszegették volna. 

Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt miniszter pánikszerű lemondásából egyedül a semmiből előbukkant Magyar Péter volt képes politikai tőkét kovácsolni. A parlamenti ellenzéki pártok vezetői fanyalogva említik, Magyar Péter semmi újat nem hozott, ugyanazokat ismétli, amiket mi már elmondtunk. Meglehet, de van egy óriási különbség. Magyar Péternek elhiszik, amit mond, lázba hozza a tömegeket. Ha az ellenzéki pártok mondják ugyanazt, az a népeket hidegen hagyja. Vajon miért? Mert a tömegek szemében Magyar Péter – bárhonnan jött is – hiteles, a Parlamentben tizennégy éve csücsülő pártok meg már nem azok. Magyar Péter képes arra, amire az ellenzéki pártok nem, képes a népekben felébreszteni a változás reményét. Kommunikációja jól megtervezett stratégiára alapul, nem egyszerre akar elmondani mindent. Új információkat adagol és tervszerűen csepegtet. Látszik, hogy jó szakemberek, profi csapat áll mögötte. Olyan profi csapat, amilyennel az ellenzék egyetlen pártja sem rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a politikai elit és háttércsapatai nem a legerősebb sor, vannak felkészültebbek és tehetségesebbek náluk, akik most szóhoz jutnak, a Magyar Péter jelenséget tervezik és végrehajtják.

A kör lassan bezárul. Az ellenzéki pártoknak tizennégy év eltékozlása után már csak egy dolguk maradt. Színt kell vallaniuk. Valóban le akarják váltani a Fideszt, megdönteni Orbán bűnös rendszerét, vagy csak jól el akarnak lenni a Parlament jól fizetett ellenzéki soraiban? Ha őszintén Orbán megbuktatását akarják, akkor nem fanyalogva kritizálniuk, hanem mint a NER lebontására a legesélyesebbet, támogatniuk kell Magyar Péter mozgalmát. Minden ellenzéki fanyalgás a Fidesz malmára hajtja a vizet. Magyar és Varga családi vitájába ellenzéki oldalról beleszólni, azt véleményezni súlyos politikai hiba, mert ez a Fidesz kommunikációs akciója, aminek az a célja, hogy a lényegről elterelje a figyelmet.

A hétvége, a szombat vizsganap lesz. Magyar Péter megmutathatja mire képes, hány tíz- vagy százezer embert képes mozgósítani. Az ellenzék pedig megmutathatja, valóban le akarja-e váltani az orbáni diktatúrát. Sok és tisztességes sikert mindkettejüknek. Sok sikert nekünk, szabadságra és demokráciára vágyó nyolc és félmillió normális magyarnak, akik nem küldték vissza, másra használták a nemzeti konzultációnak nevezett agitprop nyomtatványt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom