Gesztenyés pulykarolád bacon kabátban

Valentin 2020. december 25. 15:15 2020. dec. 25. 15:15

Az utóbbi időben a magyar karácsonyi asztalokon is gyakran jelenik meg a gesztenyés pulyka. Általában egész bébi pulykából készítik, de egyszerűbb változata, ha pulykamellből készítjük el. Ebben az esetben csak arra kell vigyázni, hogy ne száradjon ki, ezért adunk rá bacon kabátot.

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 marék aszalt szilva
  • bors
  • friss kakukkfű
  • 4 szelet pulykamell
  • 16 db szeletelt bacon
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek.hideg vaj

 

Elkészítése:

A gesztenyemasszát és az aprított aszalt szilvát összedolgozzuk egy aprítógépben. Áthelyezzük egy keverőtálba és fűszerezzük sóval, borssal, friss kakukkfűvel.

A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk és kicsit kiklopfoljuk. Megkenjük a töltelékkel és felgöngyöljük, majd körbetekerjük a bacon szeletekkel.

Tepsibe helyezzük őket, aláöntjük a bort, ráhelyezünk még friss kakukkfüvet és hideg vajdarabokat. 200 fokos sütőben készre sütjük kb. 30-40 perc alatt.